Μπουρνάκας: «Δίκαιη η παραμονή του Α.Ο. Σελλάνων»

Το φετινό ποδοσφαιρικό «θαύμα» έλαβε χώρα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Πριν την τελευταία αγωνιστική, ο ΑΟ Σελλάνων έμοιαζε καταδικασμένος και έτοιμος για υποβιβασμό. Ωστόσο, ήρθαν έτσι τα πράγματα, που η ομάδα κατάφερε και κέρδισε την παραμονή της.

Τύχη; Σίγουρα όχι, όπως είπε στη Mikriliga ο «αρχιτέκτονας» της φετινής επιτυχίας, Γιάννης Μπουρνάκας. Ο ικανότατος τεχνικός τόνισε πως ποδοσφαιρικά αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς η ομάδα του έδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.

Ο ίδιος μας μίλησε για την εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ αποκάλυψε πως δύσκολα θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν.

Δείτε όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Πίστευε στην παραμονή της ομάδας;

«Νομίζω ήταν ξεκάθαρο ότι η εικόνα της ομάδας έδειχνε ότι μπορούσε να επιτύχει την παραμονή της. Από εκεί και πέρα, το ατυχές αποτέλεσμα στο Μαρτίνο μας πλήγωσε και μείωσε τις πιθανότητές μας. Την τελευταία αγωνιστική κάναμε το καθήκον μας και περιμέναμε το άλλο ματς. Βάσει της εικόνας μας όλη τη χρονιά, δικαίως καταφέραμε και σωθήκαμε. Είχαμε καλό πρόσωπο και πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Ποιο ήταν το «κλειδί» στην επίτευξη του στόχου;

«Η ομάδα δημιουργήθηκε με πάρα πολλά παιδιά από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αργότερα, κάναμε 2-3 προσθήκες από την Αναγέννηση και δέσαμε περισσότερο. Στην αρχή, μας στοίχισε η απειρία, είχαμε και κάποιες ατυχίες, αλλά δουλέψαμε πολύ σε καθημερινή βάση. Είχαμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά γι’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε και αυτό μας βοήθησε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι».

Υπήρξε η στιγμή που η απογοήτευση υπερτερούσε της ελπίδας;

«Εντάξει σίγουρα η απογοήτευση μετά το Μαρτίνο ήταν μεγάλη. Ειδικά, έτσι, όπως είχαν έρθει τα πράγματα για εμάς. Ωστόσο, αν δεν είχε χάσει η Θήβα από την Ιτέα, θα ήμασταν χαμένοι. Έτσι, δεν πάψαμε να ελπίζουμε. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Πρώτα χάσαμε από τον Ρήγα και μετά είχαμε τον τελικό του κυπέλλου. Σε έξι μέρες παίζαμε όλη τη χρονιά. Στο τέλος, όμως, ποδοσφαιρικά αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Ποια ήταν η εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Ο δικός μας όμιλος ήταν πολύ δύσκολος. Οι ομάδες διέθεταν πολλούς έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που μου μένει είναι τα πολλά νέα παιδιά που αγωνίστηκαν. Τους δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθούν και ν’ ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω. Εμείς θεωρητικά ήμασταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά».

Θα μείνει στην ομάδα και του χρόνου;

«Ακόμα δεν έχει τελειώσει η σεζόν για μας. Έχουμε και το κύπελλο Ερασιτεχνών μπροστά μας και θα αντιμετωπίσουμε τη Νίκη Βόλου. Έχω κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις για τη νέα σεζόν. Αρχικά, θα μιλήσω με την ομάδα μου. Ωστόσο, θεωρώ λίγο δύσκολο να παραμείνω στον σύλλογο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις