Αυτό είναι το σκεπτικό της Εφέσεων για το -3 στον Ολυμπιακό

Στο κενό έπεσε η έφεση του Ολυμπαικού για την ποινή αφάιρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Οι «ερυθρόλευκοι» στην απολογία τους μέσω υπομνήματος υποστήριξαν ότι άτομα του αναρχικού χώρου και όχι οπαδοί των Πειραιωτών ήταν αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε ως αβάσιμος από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που διατήρησε την πρωτόδικη ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για όσα είχαν συμβεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ένωση.

Η «Live Sport» φέρνει στο φως το σκεπτικό της απόφασης όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: 

«Η εγκαλουμένη με το υπόμνημά της ισχυρίζεται ότι δεν επέχει οιαδήποτε ευθύνη για το εν λόγω συμβάν δεδομένου ότι τα πρόσωπα που συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά τη λήξη του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα δεν έφεραν διακριτικά της ομάδας της ούτε ήταν οργανωμένοι ή έστω και απλοί φίλαθλοι της, αλλά αντιθέτως ήταν ενδεδυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ η όλη εικόνα, εμφάνιση και δράση τους προσομοίαζε σε άτομα του αναρχικού χώρου τα οποία δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο ισχυρισμός ωστόσο της εγκαλουμένης που κατατείνει στην άρση της αντικειμενικής της ευθύνης και την προεκτεθείσα απρεπή συμπεριφορά των φιλάθλων της τυγχάνει απορριπτέος ως ουσιαστικά αβάσιμος, καθώς δεν προκύπτει από οιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο ότι τα εν λόγω άτομα που συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις εντός του αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη του αγώνα ήταν πρόσωπα που δεν συνδέονται ως φίλαθλοι με την εγκαλουμένη ή ότι αποτελούν άτομα εντεταγμένα σε ομάδες προσώπων που επιδεικνύουν έκνομη δραστηριότητα και επιδίδονται σε βίαιες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων». 

Στη συνέχεια, υπάρχει η εξής επισήμανση: «Δεν προκύπτει ότι έλαβε χώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψη και η ταυτοποίηση οιουδήποτε εξ αυτών των προσώπων, ούτε δε η εγκαλουμένη κατονομάζει κάποιο ή κάποια από αυτά, προσδιορίζοντας σαφώς την ταυτότητα και τη συστηματική παραβατική τους δραστηριότητα σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και μη». 

Επίσης αναφέρεται ότι: «Σημειώνεται πως η πειθαρχικώς εγκαλουμένη ευχερώς θα μπορούσε να ταυτοποιήσει με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας του γηπέδου της και να υποδείξει τόσο στις αρμόδιες Αρχές (αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών) όσο και στο παρόν Δικαιοδοτικο όργανο τα υπαίτια φυσικά πρόσωπα τα οποία συνεπλάκησαν στο ως άνω περιστατικό ώστε να δυνηθεί να αποδείξει ότι αυτά δεν συνδέονταν με αυτήν ως φίλαθλοί της. Αντιθέτως, τόσο ο ενόρκως εξετασθείς στο ακροατήριο του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου μάρτυς της εγκαλουμένης Κυριάκος Δουρέκας, εκπρόσωπος της εγκαλουμένης στον επίμαχο αγώνα, όσο και ο ανωμοτί εξετασθείς νόμιμος εκπρόσωπός της, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο αποκλειστικά και μόνον για φιλάθλους της».