Η Μεγάλη Εβδομάδα τώρα αρχίζει για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί για την ορθοδοξία η Μεγάλη Εβδομάδα να πέρασε, αλλά για τον Παναθηναϊκό τώρα αρχίζει, αφού οι προσεχείς μέρες είναι κρίσιμες.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο έκτακτο ΔΣ της Super League την Τετάρτη, που θα θέσει ξανά επί τάπητος το ζήτημα της κατάργησης της ποινής υποβιβασμού και μετατροπής της σε άλλη τιμωρία για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο ρεαλιστική πιθανότητα να αποφύγουν οι «πράσινοι» τον υποβιβασμό. Για να ψηφιστεί η αλλαγή της ποινής θα χρειαστούν τα 2/3 των ΠΑΕ που θα είναι παρούσες στη διαδικασία και από τη διοίκηση εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση έχοντας προθεσμία μέχρι τις 18-19 Απριλίου. Εφόσον δεν καταφέρει να έρθει σε διακανονισμό με τους πιστωτές, τότε ακόμη κι αν καταργηθεί η ποινή υποβιβασμού, θα υπάρξουν κυρώσεις για την ΠΑΕ, καθώς θα υπάρχει σίγουρα περιορισμός μεταγραφών, ανανεώσεων και εξετάζεται η πιθανότητα επιβολής αφαίρεσης βαθμών (τριών ως έξι από το νέο πρωτάθλημα), κάτι που θα δυσχεράνει πάρα πολύ το έργο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να φανεί αν η σκέψη των παικτών για αποχή έχει απομακρυνθεί τελείως ή υπάρχει στον ορίζοντα. Η διοίκηση κατέβαλε σε Έλληνες και ξένους την υπόλοιπη δόση του Οκτωβρίου και έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει και το 30% της δόσης στους Έλληνες τις επόμενες μέρες, ωστόσο μένει να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση για αυτόν τον διαχωρισμό μεταξύ γηγενών και μη.

Τέλος, το Σάββατο υπάρχει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα κι εφόσον δεν τα έχει βρει μέχρι τότε με τον Γενς Βέμερ, θα ενεργοποιηθεί η τελική προθεσμία τριών ημερών για να καταβληθεί στον παίκτη το χρέος περίπου 600.000 ευρώ. Εφόσον δεν επιτευχθεί διακανονισμός με τον παίκτη, τότε θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Παναθηναϊκό και αν αυτό δεν συμβεί μετά από άλλα δύο ματς και συμπληρωθούν τρεις αφαιρέσεις βαθμών, αυτό συνεπάγεται ποινή υποβιβασμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις