Έτοιμη για νέο «χρυσό» deal η ΑΕΚ, για τη φανέλα!

Μετά τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική, η ΑΕΚ χρειάστηκε να ξεκινήσει από την αρχή και το κομμάτι της εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματός της. Κάνοντας κάθε χρόνο σημαντικά βήματα. Με την ομάδα να βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια και να έχει σημαντικές πιθανότητες να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League, εν όψει της νέας σεζόν φαίνεται έτοιμη για την… εκτόξευση.

Ήδη, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τα έσοδά της από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο, μέσω της νέας συμφωνίας που έκανε με τη Nova. Και όλα δείχνουν ότι το επόμενο «χρυσό» deal θα είναι για τις εμφανίσεις της επόμενης σεζόν (2018-19), καθώς δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ από αρκετούς ενδιαφερόμενους. Οι εταιρείες ένδυσης που έχουν χτυπήσει την πόρτα της ΑΕΚ είναι περισσότερες από κάθε φορά, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι.

Η μια είναι η Nike, η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται τώρα η ΑΕΚ και θα ήθελε πολύ να ντύνει την ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετές επαφές έχουν γίνει και με την εταιρεία Macron, η οποία μεταξύ άλλων ντύνει και τον ΠΑΟΚ. Όμως, υπάρχει και ένας… μη αναμενόμενος μνηστήρας. Πρόκειται για την Capelli Sports, την αμερικανική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κάνει αργά και σταθερά βήματα εισόδου και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή μέσω των συμφωνιών της με αρκετές ομάδες μικρότερων κατηγοριών και ακολούθησαν η συμφωνία της με τη Football League για τη μπάλα του πρωταθλήματος, αλλά και αυτή με την Παναχαΐκή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Capelli, έκανε μια πραγματικά εντυπωσιακή (από οικονομικής πλευράς) προσφορά στην ΑΕΚ. Τόσο εντυπωσιακή που «ανάγκασε» τον Δημήτρη Μελισσανίδη να συναντηθεί προσωπικά με τον Λιβανέζο ιδιοκτήτη της.

Τη δεδομένη στιγμή, και βάσει της πρότασης που έχει κατατεθεί, η αμερικανική εταιρεία προβάλει ως το φαβορί για να έρθει σε συμφωνία με την ΑΕΚ, ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις και οι επίσημες εξελίξεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Και σε κάθε περίπτωση, θα βρουν την Ένωση με ένα συμβόλαιο ακόμη καλύτερο, που θα συνεισφέρει στη συνολική σημαντική άνοδο των εσόδων της την επόμενη σεζόν.