Θέτει θέμα Μπερτομέου ο Παναθηναϊκός

Με… άγριες διαθέσεις αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των μετόχων της Euroleague την προσεχή Πέμπτη (12/4) η πλευρά του Παναθηναϊκού, η οποία θα εκπροσωπείται από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα των «πρασίνων», Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μια διαρκή κόντρα με την πλευρά της διοργανώτριας αρχής και προσωπικά με τον Ζόρντι Μπερτομέου και για αυτό το λόγο αναμένεται να θέσει καίρια ζητήματα για τους τρόπους διεξαγωγής της διοργάνωσης και για την ακεραιότητά της.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, η πλευρά του Παναθηναϊκού θα φέρει στο τραπέζι θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και τα χορηγικά προβλήματα που απασχολούν διαχρονικά τη διοργανώτρια αρχή και τους μετόχους που τη στελεχώνουν, αλλά στα οποία δεν έχουν δοθεί λύσεις.

Επιπλέον, ακόμα ένα ζήτημα που θα θέσει επί τάπητος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι τα προβλήματα με τη διαιτησία, με την πλευρά των «πρασίνων» να κάνει λόγο για σφυρίγματα που δείχνουν διαφορετικά κριτήρια αντιμετώπισης ανάμεσα στις ομάδες της διοργάνωσης, ενώ ενδεχομένως να φέρει προς συζήτηση θέμα κλήρωσης διαιτητών και όχι ορισμού.

Παράλληλα, στην ατζέντα του «τριφυλλιού» θα είναι και τα δεδομένα της τελευταίας αγωνιστικής της regular season, καθώς θεωρείται παράλογο να μην διεξάγονται τα ματς της συγκεκριμένης μέρας την ίδια ώρα και αγωνιστική, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια αλλοίωσης της τελικής βαθμολογίας.

Κατόπιν όλων αυτών των ανοιχτών θεμάτων, ο Παναθηναϊκός θα φέρει για πρώτη φορά προς συζήτηση το μέλλον του Ζόρντι Μπερτομέου στον προεδρικό θώκο της Euroleague και να εκλεχθεί για πρώτη φορά εν μέσω δημοκρατικών διαδικασιών κεφαλή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ.