Ινφαντίνο: «Και με το VAR, θα υπάρχουν λάθη»

Η φάση του πέναλτι στο “Santiago Bernabeu” κατά τη ρεβάνς του προημιτελικού ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Γιουβέντους επανέφερε τη συζήτηση για ενδεχόμενη χρήση του VAR στο Champions League.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εμφανίστηκε οργισμένος από τα διαιτητικά λάθη που θεωρεί ότι οδήγησαν στον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League και υποσχέθηκε ότι θα πιέσει προς την κατεύθυνση υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας.

Τη στιγμή που η UEFA εμφανίζεται αντίθετη προς τη χρήση του VAR – μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για μελλοντική χρήση του – ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε ότι η χρήση του δεν θα εξαφανίσει τα διαιτητικά λάθη, εστιάζοντας στην υποκειμενικότητα που προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα.

“Τώρα που η τεχνολογία είναι κάτι νέο στο ποδόσφαιρο, κάθε γεγονός προκαλεί την προσοχή και θεωρείται ως ανωμαλία. Θα υπάρχουν ακόμη λάθη; Απολύτως, ναι. Θα είναι αναπόφευκτα.

Ένα στοιχείο της ποδοσφαιρικής διαιτησίας είναι η υποκειμενικότητα και γι’ αυτό πάντα θα πρέπει να μετράμε την ανθρώπινη κρίση – η οποία υπόκειται στη φύση – που επηρεάζεται υπό πίεση.

Ωστόσο, έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε στους διαιτητές όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να λάβουν τις πιο ακριβείς αποφάσεις στο μέτρο του δυνατού. Είμαστε έτοιμοι για αμφιλεγόμενες στιγμές. Όσο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, θα υπάρχει συζήτηση”, υποστήριξε ο Τζάνι Ινφαντίνο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις