Ενημερώνονται άπαντες για το VAR

Την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το VAR θα έχουν την Δευτέρα (16/4) οι 24 διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της διοργανώτριας, αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, θα διοργάνωσει σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο λειτουργίας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων του VAR.

Το συνολικό σύστημα λειτουργίας του θα παρουσιαστεί από τον παλαίμαχο διαιτητή, Ντέιβιντ Έλερεϊ ο οποίος θα έχει και συνάντηση με τον Βαγγέλη Γραμμένο και τον Βίτορ Περέιρα.

Το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής: «Το πρώτο επίσημο επιμορφωτικό σεμινάριο λειτουργίας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Video Assistant Referee διοργανώνεται τη Δευτέρα 16 Απριλίου από την Ε.Π.Ο., σε συνεργασία με την FIFA και το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB).

Το συνολικό σύστημα λειτουργίας του VAR θα παρουσιαστεί από τον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και τεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) βρετανό Ντέιβιντ Έλερει.

Το «VAR Workshop» της Ε.Π.Ο. περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ενότητες-παρουσιάσεις: Η πρώτη θα γίνει στους 24 διαιτητές που περιλαμβάνονται στον πίνακα αξιολογημένων διαιτητών της Super League, η δεύτερη σε εκπροσώπους των ομάδων της Super League και η τρίτη σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Έλερει, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ε.Γραμμένο και τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Β.Περέιρα.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του κ. Έλερει παρακαλούνται να βρίσκονται στην ΕΠΟ στις 15.00 (αίθουσα Εκτελεστικής Επιτροπής)».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις