Συνεχίζονται στο Βόλο οι Πανελλήνιοι αγώνες σκοποβολής

Στον Βόλο πραγματοποιούνται μέχρι αύριο Κυριακή οι Πανελλήνιοι Αγώνες σκοποβολής πυροβόλων όπλων εφήβων-νεανίδων. Διοργανωτές είναι η ΣΚΟΕ και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου υποδέχεται στο Εθνικό Σκοπευτήριο της πόλης μας (πρόποδες Γορίτσας) τους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής εφήβων-νεανίδων πυροβόλων όπλων, τους οποίους διεξάγει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε), στον Βόλο μετά από πολλά χρόνια.

Οι αγώνες άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν έως αύριο Κυριακή με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα από τις 11 το πρωί έως τις 6 μ.μ. και περιλαμβάνει τη φάση των προκριματικών, τον τελικό και τις απονομές μεταλλίων του κάθε αγωνίσματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή όλα τα σωματεία της Ελλάδος που διεκδικούν βαθμολογική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και οι κορυφαίοι σκοπευτές τους, που αξιώνουν πρόκριση στην Εθνική ομάδα για τα αγωνίσματα καραμπίνας 50 μέτρων και πυροβόλου πιστολιού  25 και 50 μέτρων.

Οι τελικοί των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν κατά τα διεθνή πρότυπα, με διεθνείς κριτές, παρουσία θεατών και ΜΜΕ μετά την πρόκριση των 8 καλύτερων επιδόσεων που θα επιτευχθούν  στους προκριματικούς που θα έχουν προηγηθεί κάθε αγωνίσματος της ίδιας ημέρας. Προβλέπεται ότι θα προσελκύσουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, ειδικά μετά την κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων από την χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Οι αγώνες στο Βόλο αποτελούν την Τρίτη φάση του επίσημου Πρωταθλήματος σταθερού στόχου, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες από την Αθήνα, αρχικά με τα αγωνίσματα των αεροβόλων όπλων παίδων και στη συνέχεια με τα αγωνίσματα των αεροβόλων όπλων στις κατηγορίες των ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου βρίσκεται για την ώρα βαθμολογικά στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και φιλοδοξεί με την παραδοσιακά ισχυρή ομάδα του στους έφηβους και τις νεάνιδες δηλαδή σε ηλικίες από 13 μέχρι 21 ετών,  να επικρατήσει με διαφορά στην έδρα του, αν και ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός. Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται όλοι οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, ώστε να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρει αυτό το όμορφο άθλημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις