Αυτή τη νίκη την είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός Β.

Είχε να σκοράρει από τις 28 Μαρτίου στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου στις Σέρρες. Έκτοτε ο Ολυμπιακός Βόλου μετρούσε τέσσερα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει εκ των οποίων τα τρία στα πλέι οφ. Στην Κόρινθο οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν το… ρόδι, σκόραραν…

…τρεις φορές κατά της Παναχαϊκής και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ, μειώνοντας στους τρεις τους βαθμούς από την 3η θέση, την οποία πλέον κατέχει ο Απόλλων Σμύρνης.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην… έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, ήταν όμως σοβαρός, πειθαρχημένος, με τους παίκτες να αποφεύγουν τα λάθη και να διαχειρίζονται άψογα το παιχνίδι στο τελευταίο ημίωρο, όταν ο Φίλιππος Σκοπελίτης έδωσε διαφορά ασφαλείας δύο τερμάτων με το γκολ που πέτυχε στο 61′.
Αυτή τη νίκη τη χρειάζονταν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμφισβητήθηκαν έντονα από τον κόσμο. «Θέλαμε τη νίκη για την πάρτη μας», είπε ο Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός, πλέον, συνεχίζει βάζοντας στόχο την κατάκτηση της 3η θέσης. Η ομάδα είναι μέσα στο παιχνίδι, καθώς απομένουν έξι αγωνιστικές και μπορεί να δούμε πολλές ανατροπές. Οι θέσεις της ανόδου έχουν κλείσει οριστικά, με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή να θεωρούνται ήδη ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Άλλωστε, το παραδέχονται, πλέον, όλες οι ομάδες, μετά και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής.
Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 20 Μαΐου θα πάει να παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, έχοντας πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα των πλέι οφ. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, πάντως, φρόντισε από χθες, μετά τη λήξη του αγώνα με την Παναχαϊκή να δώσει το σύνθημα: «Διαθέτουμε μια ομάδα που δεν θα φοβηθεί κανέναν αντίπαλο, ακόμη και την ΑΕΚ μέσα στον ΟΑΚΑ. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αυτό το έλεγα πριν τα πλέι οφ, το λέω και τώρα».
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Ολυμπιακό και μένει να δούμε αν η νίκη επί της Παναχαϊκής θα αποτελέσει την αντεπίθεση για την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Να θυμίσουμε, πως μετά τη ήττα από τον Ηρακλή στο Βόλο την 1η Φεβρουαρίου όλοι είχαν τον Ολυμπιακό ξεγραμμένο, όσον αφορά την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το «τρίποντο» από την Καλαμαριά και στη συνέχεια πέτυχαν σερί νικών που τους έφερε στη 2η θέση της κατάταξης. Βέβαια, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στα πλέι οφ, όμως ποτέ δεν ξέρεις…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις