Με το δεξί ο Ολυμπιακός Β. στα πλέι οφ, 75-53 την Καλαμπάκα

Με το δεξί στα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου, νικώντας με 75-53 τον ΑΟ Καλαμπάκας στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, κάνοντας το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια έφτασαν στην επιτυχία, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητά τους. Ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και η διαφορά ήταν στους τέσσερις πόντους (18-14).

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στη δεύτερη περίοδο (δέχθηκαν μόλις έξι πόντους), πέτυχαν 15 στην επίθεση και θα μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο από τον αντίπαλό τους, αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές (χάθηκαν συνολικά εννέα βολές).

Έχοντας μια διαφορά 13 πόντους, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και συντήρησε αυτή τη διαφορά στην τρίτη περίοδο (49-36). Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Θωμάς Καραγεώργος με τρία σερί τρίποντα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους, ενώ ακολούθησε και τέταρτο τρίποντο από τον γκαρντ του Ολυμπιακού, αφού πρώτα οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να σημειώσουν καλάθι δύο πόντων.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Ολυμπιακό με τη διαφορά να κλείνει στους 22 πόντους, με το τελικό 75-53 να πανηγυρίζεται από τους φιλάθλους της ομάδας, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο κλειστό του ΕΑΚ, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στις κερκίδες.

Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Μπόγδανος με 19 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Παπούλιας σημείωσε 18 και ο Θωμάς Καραγεώργος 15. Από τον ΑΟ Καλαμπάκας ο Καλιάρας με 21 πόντους και ο Βλάχος με 14 ήταν οι πρώτο σκόρερ.

Διαιτητές: Φακίτσας, Ζαχαρής
Δεκάλεπτα: 18-14, 33-20, 49-36, 75-53
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βλιώρας, Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 15 (4), Παπούλιας 18 (1), Ίλτσογλου 9 (1), Μπόγδανος 19, Λουλούδης 3, Παρασκευάς 11, Αναστασόπουλος, Σκαμάγκας, Τζήμας, Καραθάνος, Γαβρινιώτης.
ΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (Κωνσταντινίδης): Μπαλωμένος 2, Σπανός 2, Τσιλούλης 2, Βλάχος 14 (2), Καλιάρας 21, Γκαντιάς 12 (3), Παπανδρέου, Ούτος, Ρέπας, Καλούδας, Μάρκος

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις