Η Νίκη το ντέρμπι, η Αγία Παρασκευή μία ανάσα από το πρωτάθλημα (39 photos)

Μπλε βάφτηκε το ντέρμπι του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΣΘ, ανάμεσα στη Νίκη και την Αγία Παρασκευή, κόκκινο όμως χρώμα φαίνεται πως θα έχει το φετινό πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά τερμάτων* γέρνει τη ζυγαριά προς την ομάδα του Ντούσαν Πόπουτσα.

Στο Διμήνι οι 15άρηδες της Νίκης και της Αγίας Παρασκευής διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μία μάχη που κατά πάσα πιθανότητα θα αναδείκνυε τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Οι κυανόλευκοι ήθελαν τη νίκη για να πιάσουν τους φιλοξενούμενους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και διαφορά δύο τερμάτων για να περάσουν πρώτοι, μία στροφή πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για τους παίκτες του Γιάννη Σπυριδάκη, όμως το τελικό 1-0 απλά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου μεταξύ τους αγώνα και έτσι η υπόθεση τίτλος πήγε στη διαφορά τερμάτων, με την Αγία Παρασκευή να έχει μεγαλύτερο θετικό συντελεστή.

Σ’ ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ντούσαν Πόπουτσα κράτησε σχετικά εύκολα μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους, διατηρώντας μέχρι την ολοκλήρωσή του το «μηδέν» στην άμυνα. Το δεύτερο τριανταπεντάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στη Νίκη Βόλου που πίεσε τα καρέ των φιλοξενούμενων, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ωραίο τέρμα από την Ηλία Ρακή στο 45’, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την ομάδα της Αγίας Παρασκευής ένα κουβάρι να πανηγυρίζει την – κατά πάσα πιθανότητα – κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Νίκη Βόλου (Γ. Σπυριδάκης): Ράπτης, Χάνος, Κουκουτής (36’ Μόσχοβος), Αποστολίδης, Δημουλάς, Κουτσούκης (59’ λ.τ. Κατσαμπέκης), Τσιανάκας, Σέλντι, Χρηστίδης (52’ Βλάχος), Σιώμος. Ηλ. Ρακής

Αγία Παρασκευή (Ν. Πόπουτσα): Κωνσταντίνου, Κούκιος, Παναγιώτου, Χατζημητροφάνης, Βεργούλιας, Τασιόπουλος, Παπουτσής, Φραγκογιάννης (67’ Ράμα), Γιάτσιος, Κοντζαρίδης, Καραγιάννης (70’ Λιθαδιώτης)

*Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΠΣΘ

 Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το ματς και τη προκήρυξη του πρωταθλήματος στην οποία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για περίπτωση όπως αυτή:

“Σε αγώνα που διεξήχθη στο Διμήνι την Τετάρτη το απόγευμα, η ομάδα Παίδων της ΝΙΚΗΣ νίκησε με 1-0 την Αγία Παρασκευή με γκολ του Ρακή στις αρχές του β΄ ημιχρόνου.
Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς οι νεαροί παίκτες του Συλλόγου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χάνοντας σωρεία ευκαιριών-ειδικά στο β΄ ημίχρονο- για να πετύχουν μία ευρεία και ξεκάθαρη νίκη.
Υπάρχει στη βαθμολογία απόλυτη ισοβαθμία με την Αγία Παρασκευή, καθώς και τα δύο παιχνίδια έληξαν με το ίδιο σκορ (1-0) και τώρα εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην τελευταία αγωνιστική (το Σάββατο) θα πρέπει η Επιτροπή Πρωταθλήματος Ακαδημιών να αποφασίσει για την τύχη του Πρωταθλήματος, καθώς από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για μία τέτοια περίπτωση.
Εν αναμονή της τελευταίας αγωνιστικής…”

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα με το φακό του goalpost.gr:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παίκτες της Νίκης πριν τον αγώνα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις