Μάντζης: «Να γίνουμε μεγάλη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο. Κατάφερε και «τρύπησε» τα αντίπαλα δίχτυα 16 φορές, δίνοντας στην ομάδα του πολύτιμους βαθμούς.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Μάντζη. Τον αρχισκόρερ του ΝΠΣ Βόλος που έχει μεγάλη συμβολή στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας.

Ο ίδιος παραχώρησε στη Mikriliga μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία μιλά για όλους και για όλα. Για τη φετινή πορεία της ομάδας, την απόφασή του να έρθει στον Βόλο το καλοκαίρι, την «κόντρα» της ομάδας του με Νίκη και Ολυμπιακό, αλλά και τα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Για την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του 4ου ομίλου:

«Είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο να διακρίνεσαι και μέσα από αυτό να βοηθάς την ομάδα σου. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα. Χωρίς τους συμπαίχτες μου και τις συμβουλές από την τεχνική ηγεσία, είμαι σίγουρος πως δε θα τα κατάφερνα. Τους ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στον Βόλο;

«Σίγουρα, αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος. Βρίσκομαι σε μία ομάδα, η οποία λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα και γνώμονα το καλό των παιχτών και του τεχνικού τιμ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό κι αυτό νομίζω φάνηκε από την πορεία μας. Όλοι μαζί δουλεύουμε για να οδηγήσουμε τον σύλλογο πολύ ψηλά».

Ποιο ήταν το «μυστικό» της φετινής επιτυχίας;

«Όπως είπα σημαντικό ρόλο έπαιξε το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά και μία διοίκηση που μας στηρίζει. Η ομάδα βγάζει υγεία, οικονομική κι αγωνιστική. Τέλος, ήμασταν από την αρχή προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου της ανόδου, ο οποίος τέθηκε από την προετοιμασία».

Ποια ήταν η σχέση των παιχτών με τον προπονητή;

«Είχαμε μία πολύ καλή, επαγγελματική σχέση. Ακούγαμε με προσοχή ό, τι είχε να μας πει και προσπαθούσαμε να υλοποιήσουμε όσα μας έδειχνε στην προπόνηση. Μας βοηθούσε και τον βοηθούσαμε. Έτσι, λειτουργούσαμε προς όφελος της ομάδας».

Ένιωσε ότι η ομάδα είναι ανεπιθύμητη από τις δύο άλλες μεγάλες του Βόλου;

«Εντάξει η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, είναι σε μικρή έκταση. Προσωπικά δε με έχει αγγίξει κάτι τέτοιο».

Είναι ο ΝΠΣ Βόλος η νέα μεγάλη δύναμη της πόλης;

«Στόχος είναι η ομάδα να γίνει μεγάλη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επομένως, αυτό ισχύει και για την πόλη του Βόλου».

Πώς βλέπει τα μπαράζ ανόδου και τις ομάδες που θα λάβουν μέρος;

«Είναι μία διαδικασία ψυχοφθόρα, που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Εμείς πήραμε το πρωτάθλημα από το Φεβρουάριο και τώρα με τις αναμενόμενες αναβολές, είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Είναι έξι αγώνες, οι οποίοι ίσως γίνουν σε υψηλές θερμοκρασίες κόντρα σε πολύ δυνατές, πρωταθλήτριες ομάδες. Επομένως, κάθε λάθος κοστίζει και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ωστόσο, έχω πίστη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο τίτλος του φαβορί δημιουργεί πίεση στην ομάδα;

«Προσπαθούμε να δημιουργούμε πίεση στους εαυτούς μας για να αποδίδουμε καλύτερα. Λειτουργεί ευεργετικά για όλους. Αυτό ίσχυε στους αγώνες που δίναμε για το πρωτάθλημα και θα ισχύσει και στα μπαράζ. Χωρίς αμφιβολία, βοηθά πολύ η εμπειρία και η ποιότητα του ρόστερ μας. Θέλουμε να βγούμε πρώτοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι του από εδώ και πέρα;

«Θέλω αρχικά να συμβάλω στην άνοδο της ομάδας. Θέλω να γίνω ξανά επαγγελματίας και να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο».

Πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις