Ο Ολυμπιακός 4-2 τη Νίκη στη “γιορτή” του Πανθεσσαλικού

Όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα πρόσφεραν Νίκη και Ολυμπιακός σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ιστορικών σωματείων του Βόλου, που σκοπό είχε την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι πιο ουσιαστικοί στο φινάλε του ματς, πήραν τη νίκη με 4-2, χάρη σε τέρματα των Ευθυμιάδη στο78’ (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι) και Διβανέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Χρήστου στο 23’ για να ισοφαρίσει η Νίκη με τον Τζιώρα στο 31’. Οι ερυθρόλευκοι με τον Καμπλιώνη πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ενώ για τη Νίκη ισοφάρισε προσωρινά ο Αναστασίου στο 62’.

Η διάταξη της Νίκης Βόλου

Τερματοφύλακας ήταν ο Θεολόγης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Παπαδήμας, Κραγιόπουλος, Καρτσαμπάς και Ζιώγας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Βέργος, με τον Ιορδανίδη να έχει ρόλο «δεκαριού», ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ντινιωτάκης από τη δεξια πλευρά και ο Τζάθας από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Τζιώρας.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου

Τερματοφύλακας ήταν ο Κούτσικος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Γελαδάρης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Νόνης και Παπαϊωάννου. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Λούγκος, ενώ μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Διβανές, έχοντας δίπλα του στα άκρα τον Κόκα από τα δεξιά και τον Καμπλιώνη από αριστερά. Τέλος, ρόλο σέντερ φορ είχε ο Χρήστου.

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 5ο λεπτό, όταν ο Χρήστου πέρασε κάθετα στον Διβανέ, με το σουτ του ερυθρόλευκου μεσοεπιθετικού να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεολόγη. Τρία λεπτά αργότερα  με πρωταγωνιστή και πάλι τον Διβανέ, ο Ολυμπιακός απείλησε την εστία της Νίκης. Ο ερυθρόλευκος μέσος δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Θεολόγη να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 12’ η Νίκη προσπάθησε να αιφνιδιάσει, όταν ο Ιορδανίδης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας και από δεξιά τον Ντινιωτάκη, αυτός επιτάχυνε προσπέρασε τον Νόνη, με το μαρκάρισμα του αμυντικού να θεωρείται κανονικό από τον κ. Ρούσση και το παιχνίδι να συνεχίζεται. Στην εξέλιξη της φάσης στην αντίπαλη περιοχή, ο Ρόκας επιχείρησε δυνατό σουτ που πέρασε δίπλα από δεξί «Γ» της εστίας του Θεολόγη.

Στο 17’ ο Κούτσικος με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, όταν στην εκτέλεση φάουλ του Μέτσε ο Τζιώρας έκανε την προβολή, με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να εκτινάσσεται και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε τον χορό των γκολ

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 23’ όταν ο Κόκας έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων και σε θέση τετ α τετ τον Χρήστου, ο οποίος με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η Νίκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως στην παράλληλη συρτή σέντρα του Ντινιωτάκη, ο Τζιώρας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Με Τζιώρα η ισοφάριση για τη Νίκη

Ότι δεν έκανε ο Τζιώρας στο 24’ το πέτυχε εφτά λεπτά αργότερα όταν εκμεταλλευόμενος το λάθος γύρισμα του Λούγκου στον τερματοφύλακά του, έκλεψε την μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κούτσικο, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.

Στο 34’ η Νίκη απείλησε με δεύτερο τέρμα όταν το σουτ του Μέτσε σε σέντρα του Ντινιωτάκη, μέσα από την περιοχή, κόντραρε στον Παπαϊωάννου και απομακρύνθηκε. Τρία λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που και πάλι έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα τους με το κόρνερ του Μέτσε αποκρούεται τελευταία στιγμή τον Παπαϊωάννου, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός έφτασε κι αυτός με τη σειρά του κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Καμπλιώνη από πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε ο Θεολόγης.

Προβάδισμα με Καμπλιώνη ο Ολυμπιακός

Στο 40’ ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε το δεύτερό του τέρμα με σκόρερ τον Καμπλιώνη. Οι ερυθρόλευκοι αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα, η μπάλα έφτασε στον Καμπλιώνη, ο οποίος από θέση βολής, μέσα από την περιοχή, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Θεολόγη, γράφοντας το 1-2.

Χωρίς σκοπιμότητες και με στόχο να προσφέρουν όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.  Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι έψαξαν με περισσότερες αξιώσεις το τέρμα που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια.

Χαμένο πέναλτι και ισοφάριση για τη Νίκη

Στο 57’ οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντινιωτάκη από τον Κούτσικο, με τον Ντόλγκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και στο 62’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ντινιωτάκης έκανε επέλαση από τα δεξιά, σέρβιρε στον αμαρκάριστο Αναστασίου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έγραψε το 2-2. Στο 68’ η Νίκη έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν Ντινιωτάκης και Αναστασίου συνδυάστηκαν όμορφα από τα δεξιά, με τον πρώτο να σουτάρει από το σημείο του πέλαντι και την μπάλα να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Θεολόγη.

Δύο γκολ στο φινάλε για τον Ολυμπιακό

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε πιο απειλητική, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρίτο τέρμα στο 78’ με τον Ευθυμιάδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Χρήστου από τον Κραγιόπουλο.

Ένα λεπτό αργότερα οι κυανόλευκοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Βέργο να ανοίγει αριστερά στον Βουρδάκη, όμως το σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού, μπλόκαρε ο Κούτσικος. Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός απείλησε με τέταρτο τέρμα, με τον Καμπλιώνη να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 92’ οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν τη φιλική νίκη τους με τον Ευθυμιάδη να βγάζει γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και τον Διβανέ με κεφαλιά να γράφει το 4-2, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Θεολόγης, Ζιώγας (50′ Λάιος), Παπαδήμας, Κραγιόπουλος, Βέργος, Τζάθας (46′ Αλ. Καρτσαμπάς), Μέτσε (69′ Βουρδάκης), Καρτσαμπάς Χρ. (46′ Κοντοές), Ιορδανίδης (46′ Ντόλγκι), Ντινιωτάκης, Τζιώρας (59′ Αναστασίου)

Ολυμπιακός Βόλου: Κούτσικος, Σάββας (70′ Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης (75′ Ζάχος), Παπαϊωάννου, Ρόκας (52′ Τόσκας), Λούγκος (46′ Ευθυμιάδης), Διβανές, Χρήστου (85′ Μπέικος), Καμπλιώνης, Κόκας Δ. (80′ Πατσής)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις