Δ. Μπλάνας: Όσες περισσότερες νίκες μέχρι τέλους

Η Νίκη επικράτησε του Νηρέα Πάτρας με 9-6 για την Α2 πόλο και «κλείδωσε» την συμμετοχή στης στα πλέι οφ. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Μπλάνας, σε δηλώσεις του τόνισε για το παιχνίδι, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

Για την επιτυχία επί του Νηρέα Πατρών: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, ανάλογο με αυτό που είχε γίνει και στην Πάτρα. Ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας και κερδίσαμε. Ευτυχώς για μας που δεν εκνευριστήκαμε από τον τρόπο που έπαιζε ο Νηρέας. Κάποια στιγμή χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας, αλλά ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Ουσιαστικά είχαμε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει από νωρίτερα την υπόθεση νίκη, αλλά κάποιες κόντρες δεν τις ολοκληρώσαμε όπως θα έπρεπε, ενώ χάσαμε και αρκετές επιθέσεις στον παραπάνω παίκτη. Από τη στιγμή που αυτό δεν μας στοίχισε μπορούμε να πούμε, τέλος καλό όλα καλά…».

Για την καλή αμυντική λειτουργία της Νίκης στο παιχνίδι του Σαββάτου: «Για έναν ακόμη αγώνα τα πήγαμε καλά στον αμυντικό τομέα και ιδιαίτερα όταν αγωνιζόμασταν  με λιγότερο παίκτη όπου δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να έχει καλό ποσοστό. Δυστυχώς, κάπου έχουμε χαλάσει τα δικά μας ποσοστά στον παραπάνω στα ματς του β’ γύρου και γι’ αυτό τα παιχνίδια μας παίρνουν την μορφή ντέρμπι. Στον α’ γύρο ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στο να τελειώνουμε τις κόντρες και να ευστοχούμε στον παραπάνω και γι’ αυτό είχαμε φτάσει στο σημείο να κερδίσουμε με μεγάλη άνεση αγώνες εκτός έδρας. Θα δουλέψουμε για να επανέλθουμε στο σημείο που βρισκόμασταν μέχρι πριν λίγο καιρό».

Για τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα: «Η ένταση δεν δημιουργήθηκε από την ομάδα μας. Ο πάγκος μας ήταν στη θέση του και εγώ βγήκα να χωρίσω τους δύο παίκτες πριν πιαστούν στα χέρια. Τότε δέχθηκα μία μπάλα στο κεφάλι από την άλλη πλευρά. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που πηγαίνει να χωρίσει να δέχεται και βία. Ευτυχώς που σε εκείνο το σημείο έδειξα την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, διότι αν δεν το έκανα ακόμη εκεί θα ήμασταν και θα είχαμε χειρότερα.

Καλό είναι να γίνει σε όλους μάθημα ότι μπορεί να τελειώνει ένα παιχνίδι, αλλά το φύλλο αγώνα παραμένει ανοιχτό. Σε ανάλογες περιπτώσεις κάποιοι «κουβαλούν» τιμωρίες και χάνουν σημαντικούς αγώνες. Εμείς έχουμε «καεί» στο παρελθόν και γι’ αυτό σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) προτιμήσαμε να συγκρατηθούμε, παρότι ήμασταν γηπεδούχοι».

Για την πρόωρη πρόκριση της Νίκης στα πλέι οφ: «Περιμένουμε τη μαθηματική επιβεβαίωση, αλλά από τη στιγμή που στον α’ γύρο κάναμε πέντε νίκες και μαζέψαμε 15 βαθμούς, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα έλθει αυτή η πρόκριση. Για μας είναι μία πάρα πολύ καλή χρονιά, αλλά ούτως ή άλλως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε θέλοντας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια ως το τέλος».

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις