Λάμπρος Πρέκας: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, κόντρα στον πρωτοπόρο»

Η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο, Φίλιππο Βέροιας, την Κυριακή (22/04, 5:00μ.μ.) στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας και με νικηφόρο αποτέλεσμα αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της 3ης θέσης κι ελπίζει ακόμη και σε απ’ ευθείας άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο Λάμπρος Πρέκας μίλησε για την κρισιμότητα του αγώνα φιλοξενούμενος στον «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή «Clasico», ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας στην προσπάθεια αυτή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της Νίκης Βόλου στους Ε. Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο, Δ. Πέγιο και Σ. Νταφέκα:

Για το μεγάλο χρονικά, διάστημα που η ομάδα έμεινε χωρίς επίσημο αγώνα: «34 μέρες είναι πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς επίσημο παιχνίδι. Για πολλές ομάδες, ξεπερνά και τον χρόνο προετοιμασίας πριν το πρωτάθλημα. Αν συνυπολογίσουμε πως οι άλλες κατηγορίες διεξάγονταν κανονικά, καταλαβαίνουμε ότι δύσκολα μπορούσαμε να βρούμε αντίπαλο για φιλικό. Αν και ο ρυθμός αποκτιέται μέσα από την αγωνιστική δραστηριότητα, θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει τόσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα μπορέσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας, γιατί είμαστε και ομάδα ρυθμού».

Για την μέχρι τώρα πορεία της Νίκης Βόλου: «Είμαστε μία ομάδα που χτίστηκε πρώτα απ’ όλα για να σώσει την κατηγορία. Θέλαμε την παραμονή και από ‘κει και πέρα μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Κατά την πορεία του πρωταθλήματος, παρά τους αναπάντεχους τραυματισμούς κάποιων παικτών που η απουσία της ήταν σημαντική για μας, είδαμε ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε όσο το δυνατό καλύτερα στην προπόνηση και κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη και την απ’ ευθείας άνοδο αλλά μπορούμε να μείνουμε κι εκτός μπαράζ».

Για το σενάριο ανόδου και τι προϋποθέτει: «Θα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας και να κάνουμε διπλό στην Κέρκυρα. Ο Φαίακας αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική στα Τρίκαλα με τον Ίκαρο που καίγεται για τη νίκη και μετά από το μεταξύ μας παιχνίδι έχει να αντιμετωπίσει τον Φίλιππο στην Βέροια».

Για το σημαντικό παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 5:00μ.μ. στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας: «Για μας αυτό το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο, μέχρι το επόμενο, γιατί θα μας θέσει ως μεγάλο φαβορί για την τρίτη θέση, καθώς θα έχουμε απόσταση δύο νικών από τις ομάδες που ακολουθούν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Για την μάχη των “πάγκων” μεταξύ δύο προπονητών που υπήρξαν συμπαίκτες: «Με τον Δημήτρη Γκίμα ήμασταν συμπαίκτες πέντε χρόνια στη Β’ Εθνική. Στο πρώτο παιχνίδι η διαφορά των 24 πόντων που ηττηθήκαμε ήταν πλασματική. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 42-37. Στο τρίτο δεκάλεπτο για επτά λεπτά καμία ομάδα δεν σημείωσε πόντο, εκεί δημιουργήθηκε ένας εκνευρισμός με τη διαιτησία, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, η Βέροια πέτυχε μερικά “μεγάλα” καλάθια με τον Γκοθρά, η διαφορά ανέβηκε στους 12 πόντους και από επιλογή, αποφασίσαμε να διαφυλάξουμε κάποιους παίκτες μας για τους επόμενους κρίσιμους αγώνες που ακολουθούσαν».

Για την αναγκαιότητα της δυναμικής παρουσίας του κόσμου στο κυριακάτικο ματς με τον Φίλιππο Βέροιας: «Όταν οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο για να αγωνιστούν, το κάνουν και για τον κόσμο. Η Νίκη θεωρώ πως είναι η πιο δυνατή έδρα αυτή τη στιγμή, στη Γ’ Εθνική, από πλευράς κόσμου καθώς έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ειδικά στο κυριακάτικο ματς με τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος είναι ο πρωτοπόρος και δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Μία ενδεχόμενη νίκη θα μας δώσει άλλη ψυχολογία για να πάμε στην Κέρκυρα και να αγωνιστούμε κόντρα στον Φαίακα

Ο Φίλιππος Βέροιας είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες σ’ όλες τις θέσεις, όμως αυτό, πιστεύω, θα μας δώσει περισσότερο κίνητρο ώστε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το πρόγραμμα της Νίκης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: «Έρχεται στην έδρα μας η Νικόπολη Πρέβεζας, πάμε στα Γρεβενά και ολοκληρώνουμε με Ιωνικό. Είναι πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μην ξεχνάμε όμως πως είχαμε έξι νίκες στα εννέα πρώτα παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια είχαμε απολογισμό εφτά νίκες και τρεις ήττες. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είμαστε συνεπείς όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή, παρόλο που είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και παρόλο που παίξαμε παιχνίδια χωρίς να είμαστε πλήρεις. Έχουμε δείξει πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες η ομάδα παλεύει».

Για το «unfair» του Φαίακα Κέρκυρας να μην δέχεται να αλλάξει η ώρα του αγώνα όπως έκανε η Νίκη στον πρώτο αγώνα μετά από σχετικό αίτημα της ομάδας της Κέρκυρας, παρά το γεγονός πως την ώρα εκείνη υπήρχε εντός έδρας αγώνας της Νίκης: «Η Κέρκυρα μας είχε ζητήσει να παίξουμε το μεταξύ μας ματς στις 3:00μ.μ. και παρά το ότι υπήρχε αγώνας της ποδοσφαιρικής Νίκης και αρκετός κόσμος ήταν στο Πανθεσσαλικό και υπήρχε ουσιαστικός λόγος να αρνηθούμε, εμείς δεχθήκαμε. Εμείς ζητήσαμε από την Κέρκυρα να παίξουμε στις 3:00μ.μ. και είναι ανένδοτοι»

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις