Τσαπραΐλης: «Δεν υπάρχει για μένα επόμενη μέρα στον Αχιλλέα»

Η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Αχιλλέα Φαρσάλων στο φετινό ταξίδι του στη Γ’ Εθνική. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χρήστος Τσαπραΐλης παρέθεσε συνέντευξη στο athleticlarissa όπου μίλησε για όλα όσα έζησε εδώ και τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Αναφέρθηκε σε όλους και όλα, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν τον στήριξαν άτομα που ήταν δίπλα του. Ευχαρίστησε ανθρώπους που του στάθηκαν όπως ο Τάκης Παραφέστας και δήλωσε πως αποχωρεί από το ποδόσφαιρο έχοντας και καλές και κακές αναμνήσεις.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:

«Από το 2015 ασχολήθηκα με τα κοινά του Αχιλλέα Φαρσάλων και είχα αρχικά την θέση του αντιπροέδρου στην διοίκηση. Για δύο χρόνια παρέμεινα στην θέση αυτή και θεωρώ πως συνέβαλα τα μέγιστα για να μπορέσει η ομάδα του Αχιλλέα να ανέβει μετά από 28 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Παραιτήθηκα από τη θέση αυτή το καλοκαίρι του 2017, αφού έγιναν κινήσεις που δεν ευδοκίμησαν και στη συνέχεια ανέλαβα τον Ιούλιο του 2017 την θέση του προέδρου στην ομάδα. Ύστερα από υποσχέσεις που μου έδωσαν τα μέλη της διοίκησης, θεώρησα πως θα είχα την απαιτούμενη στήριξη και βοήθεια για να μπορέσουμε να οργανώσουμε την ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα είναι εύκολο αφού η μισή κατηγορία υποβιβάζεται και θα έπρεπε να κάνουμε τεράστιο αγώνα για να κρατηθούμε στην κατηγορία.

Από αυτά που μου υποσχέθηκαν δεν ήρθαν στα ταμεία της ομάδας ούτε τα μισά και επειδή αυτό το έβλεπα για να μπορώ εγώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, απέναντι στους ανθρώπους που δεσμεύτηκα ότι θα συνεργαστούμε, κράτησα όσο μπορούσα χαμηλά το μπάτζετ. Δεν είμαι παράγοντας επαγγελματίας και ούτε ξέρω το χώρο τόσο καλά, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη. Κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει όμως το ότι εγώ κορόιδεψα ή δεν τήρησα τις συμφωνίες που είχα κάνει. Συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα που όλος ο κόσμος γνωρίζει πόσο πολλά έξοδα έχει, με μεγάλες μετακινήσεις που απαιτούσαν φαγητό και διαιτησίες υπέρογκες, συν τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας, όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο ήταν. Θεωρώ πως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όσοι μείναμε στην ομάδα, αγωνιστήκαμε εντός και εκτός γηπέδου με αξιοπρέπεια, με πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα για την ιστορία της ομάδας του Αχιλλέα, γι’ αυτήν που πρεσβεύαμε.

Θεωρώ τον εαυτό μου και την ομάδα της πόλης μου πολύ τυχερούς που ευτυχίσαμε να έχουμε έναν προπονητή όπως είναι ο κ. Τάκης Παραφέστας με ήθος, αξιοπρέπεια, κύρος και να ηγείται της ομάδας μας και πιστέψτε με ίσως να ήταν ο μοναδικός που κάποιες φορές μας κράτησε ενωμένους και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό. Νιώθω ευλογημένος που αυτά τα τρία χρόνια είμαι στην διοίκηση της ομάδας κατάφερα με καθαρά προσωπικό μου κόστος να φοράνε την φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων παίκτες όπως ο τεράστιος Κώστας Νεμπεγλέρας που είμαι πολύ μικρός εγώ να αναφέρω ποιος είναι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα είναι επαγγελματίας και άνθρωπος πάνω απ’ όλα, καθώς και ο Χρήστος Οικονόμου, ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας μας που και οι δύο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ανέβασαν ψηλά τον πήχη στον Αχιλλέα και στα Φάρσαλα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιώτη Θεοδώρου που αυτά τα τρία χρόνια ακούραστα δούλευε με προσωπικό του κόστος για το καλό της ομάδας. Φεύγω από το ποδόσφαιρο με ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις, ποιο έμπειρος για τη ζωή και κρατώ μόνο τους φίλους που έκανα μέσα από τον χώρο».

Πιστεύετε η αποτυχία της ομάδας είχε να κάνει στο αγωνιστικό κομμάτι με ότι αναφέρατε σχετικά με το ότι το μπάτζετ ήταν χαμηλό;

«Όχι, η αποτυχία της ομάδας οφείλεται σε αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, δεν έπρεπε να χαλάσει η ομάδα που τέλειωσε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Όταν εγώ ανέβαλα επίσημα πρόεδρος 1 Ιουλίου του 2017 το προπονητικό τιμ είχε φύγει όπως και κάποιοι ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να πάμε να ξανά φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή. Οι επιλογές ήταν δικές μου και εγώ αναλαμβάνω και όλο το κόστος αυτό».

Τα Χριστούγεννα όταν ήταν η περίοδος των μεταγραφών και βλέπατε ότι η ομάδα χωλένει γιατί δεν κάνατε κάποιες κινήσεις έστω και με λιγότερο κόστος;

«Από τη στιγμή που έβλεπα πως είμαι μόνος μου, το να κάνω μεταγραφές απλά για να κάνω και να μην μπορέσω να ανταποκριθώ στη συνέχεια αποφάσισα να πορευτούμε έτσι με ότι αυτό συνεπάγεται».

Ούτε τότε σας πλησίασαν κάποιοι από αυτούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν;

«Οι μοναδικοί άνθρωποι που πλησίασαν την ομάδα είναι ο απλός κόσμος και οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε από το υστέρημά τους με βοήθησαν και τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».

Όλοι θυμόμαστε το πανηγυρικό κλίμα και την χαρά που είχε η ομάδα του Αχιλλέα όταν άλλαξε κατηγορία μετά από 28 χρόνια και δεν ξέρω πόσο λυπάστε εσείς και ο κόσμος για τον υποβιβασμό της ομάδας…

«Ο Αχιλλέας ανέβηκε στην Γ’ Εθνική μετά από 28 χρόνια, εγώ προσωπικά λυπάμαι αφάνταστα, όπως και όλη η επαρχία Φαρσάλων για τον υποβιβασμό. Πιστέψτε με όμως ότι προσπάθησα το μέτρο του δυνατού με όλες μου τις δυνάμεις η πορεία να είναι διαφορετική, δεν τα κατάφερα και έχω την αποκλειστική ευθύνη».

Όλη την χρονιά πιστεύετε υπήρχε η κατάλληλη κάλυψη – προβολή της ομάδας;

«Θα περίμενα περισσότερη προβολή της ομάδας μου στην Γ’ Εθνική κατηγορία, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και δεν ξέρω το λόγο. Εκτός από το athleticlarissa, την εφημερίδα «Ελευθερία» αλλά και το τοπικό ifarsala δεν υπήρχε η κατάλληλη προβολή για την ομάδα του Αχιλλέα».

Πείτε μας δύο λόγια για την επόμενη μέρα του Αχιλλέα…

«Καταρχήν δεν υπάρχει για μένα επόμενη μέρα στον Αχιλλέα. Θεωρώ πως έχω κάνει τον κύκλο μου ως παράγοντας, έδωσα ότι είχα και δεν είχα σε αυτή την προσπάθεια και κρατάω μόνο τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία και μεγάλο όνομα και γι’ αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει. Τα Φάρσαλα είναι μια αναπτυσσόμενη επαρχία, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πιστεύω ότι θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι, να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια, με την παρακαταθήκη όλων αυτών που αφήνω. Τέλος θέλω να επισημάνω ότι με προσωπική παρέμβαση του κ. Τάκη Παραφέστα και δική ομάδα στον κ. Κώστα Αγοραστό καταφέραμε να εγκριθεί ένα πρόγραμμα που αφορά την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις