Η ανακοίνωση Αλαφούζου και η πρόταση της της Pan Asia

Πολύ κοντά στην επόμενη ημέρα βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός! O μεγαλομέτοχος της “πράσινης” ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ουσιαστικά κάνει γνωστή τη συμφωνία με το fund που εκπροσωπεί ο Παϊροι Πιενγκπονσάντ (Panasia) για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Γεγονός που θα σημάνει την αλλαγή σελίδας στο “τριφύλλι” και την είσοδο του deal στην τελική του ευθεία για να προχωρήσει ο σύλλογος στην μετά Αλαφούζου εποχή!

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η πρόταση της Pan Asia είναι η εξής :

*13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο.

*7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί.

*7 εκατ. για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

*20 εκατομμύρια για τις ανάγκες της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsia Investments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αλαφούζος»