Ο Βολιώτης Μάνος Βούλγαρης θα οδηγήσει για την αγωνιστική ομάδα του Α.Π.Θ. (photos)

Ο Μάνος Βούλγαρης πήρε την θέση του επίσημου οδηγού της αγωνιστικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό μονοθεσίων Formula Student.


Ο 19χρονος Βολιώτης ως σπουδαστής του Α.Π.Θ είναι ο καταλληλότερος οδηγός αφού με την εμπειρία και τις διακρίσεις του, κυρίως σε αγώνες καρτ, θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη και την επιτυχία της ομάδας.

Ο διαγωνισμός Formula Student είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που συμμετέχουν αγωνιστικές ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποτελούμενες από σπουδαστές και διοργανώνεται από την SAE International.

Η Arist.u.r.t.le (Aristotle University Racing Team Electic) δημιουργήθηκε το 2013 από 6 άτομα με σκοπό την έρευνα και την δημιουργία του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθεσίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομάδα μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει το μονοθέσιο από το μηδέν χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με απώτερο σκοπό την συμμετοχή της σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

Το 2016 δημιουργήθηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο Βορείου Ελλάδος, η Electra ενώ το 2017 κατασκευάστηκε ένα ανταγωνιστικότερο μονοθέσιο με την ονομασία Eve.

Το 2018 η ομάδα, διανύοντας το 5ο έτος λειτουργίας της, πραγματοποιεί την τρίτη σερί κατασκευή μονοθεσίου και μετά από συνεχείς δοκιμές θα δώσει το παρόν στους διαγωνισμούς της Ιταλίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας το προσεχές καλοκαίρι με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.

Στις 19 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του μονοθεσίου και των στόχων της ομάδας.


Διακρίσεις της Arist.u.r.t.le

  • 2014 Ιταλία:  θέση στην κατηγορία class 3 (μόνο σχέδια)

 

  • 2015 Αγγλία:  θέση γενικής κατάταξης στην κατηγορία class 2 (σχέδια και κατασκευή μερικών εξαρτημάτων)
  • 2016 Ουγγαρία: Top 5 στον αγώνα συμμετέχοντας με το πρώτο της μονοθεσίο, την Electra
 
  • 2017 Ιταλία: 8η θέση στον αγώνα συμμετέχοντας με το δεύτερο μονοθέσιο, την Eve και 3η θέση στο Business Plan Presentation
  • 2017 Γερμανία: Ολοκλήρωση με επιτυχία του αγώνα αντοχής όντας μία εκ των 12 ομάδων που τα κατάφεραν σε σύνολο 35 συμμετοχών
  • 2017 Ουγγαρία: 5η θέση στα δυναμικά αγωνίσματα αποσπώντας θετικά σχόλια για την κατασκευή του μονοθεσίου της
Η ανοδική πορεία της ομάδας αντικατοπτρίζεται με αριθμούς αφού μετά το πέρας τριών διαγωνισμών η Arist.u.r.t.le βρίσκεται στην 45η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 120 ομάδες!!
Η αγάπη των παιδιών για το αντικείμενο σπουδών τους και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.
Ένα τεράστιο μπράβο για όσα έχουν καταφέρει τα παιδιά και οι καθηγητές τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η  Ελλάδα “βγάζει” λαμπρά μυαλά που μας κάνουν υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ευχόμαστε το μέλλον να εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας και να συνεχιστεί η ανοδική της πορεία.
Καλή επιτυχία!

Αξίζει να αναφερθεί πως υποστηρικτής στις προσπάθειες του Μάνου για ακόμη μια χρονιά θα είναι η Aegean Autogas Caralis και ο Νίκος Καραλής!!


Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις