Γ. Θέος: Ομάδα με μεγάλη πίεση ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Γιώργος Θέος είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βοηθήσει σημαντικά φέτος τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τον Λεβαδειακό, κάνει μια πολύ καλή χρονιά και έχει κερδίσει την εκτίμηση των φιλάθλων της ομάδας. Ο Γιώργος Θέος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε…

…στη φετινή χρονιά, για το πως βλέπει το προσεχές παιχνίδι με την ΑΕΚ, το μέλλον της ομάδας, αλλά και ποια είναι τα δικά του σχέδια για το μέλλον. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Θέου στην «Θεσσαλία»:
Βρισκόμαστε στα μέσα των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχοντας μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια βρίσκεται στην 5η θέση. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών.
«Η δυστοκία είναι αυτή που δεν μας έχει επιτρέψει να έχουμε περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ. Η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, ωστόσο, στην τελική προσπάθεια δεν είμαστε αποτελεσματικοί. Αυτό το «πληρώσαμε» στα τρία πρώτα παιχνίδια. Με τη Παναχαϊκή η ομάδα… ξεμπούκωσε, πέτυχε τρία γκολ και πλέον θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Στόχος είναι η κατάκτηση της 3η θέσης, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στη Σούπερ Λιγκ».

Την προσεχή Τετάρτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για σας;
«Όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να «καταστρέψουν» το παιχνίδι, όπως έκανε η Λάρισα στο μεταξύ μας ματς, δεν έχουμε πρόβλημα. Είμαστε γρήγορη ομάδα, δουλεμένη και πιστεύω ότι θα βρούμε χώρους, σ’ ένα μεγάλο γήπεδο. Η ΑΕΚ αυτή την εποχή δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι και περιμένουμε να ζήσουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ».

Το καλοκαίρι πήρες μεταγραφή για τον Λεβαδειακό, ωστόσο, δεν έπαιξες στη Σούπερ Λιγκ και ήρθες δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου. Είσαι ευχαριστημένος από το κλίμα που συνάντησες στην ομάδα και γενικά από την παρουσία σου στον Ολυμπιακό;
«Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Πήρα το καλοκαίρι μεταγραφή για τον Λεβαδειακό, δεν μου δόθηκε ωστόσο η ευκαιρία να αγωνιστώ. Ήρθα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στη Football League, η οποία έχει μεγαλύτερη πίεση από τον Λεβαδειακό. Αυτή την πίεση την ένιωσα πρώτη φορά στην καριέρα μου. Υπάρχει άγχος, όμως όταν αυτό είναι δημιουργικό οδηγεί σε κάτι καλό. Όλοι στη ομάδα με αγκάλιασαν, «δέθηκα» γρήγορα με τα παιδιά και η εμπειρία η φετινή ήταν πολύ καλή για μένα. Κέρδισα πολλά και πιστεύω πως και εγώ από την πλευρά μου πρόσφερα στην ομάδα. Μακάρι να αγωνιστώ και του χρόνου στον Ολυμπιακό…».

Συνεργάστηκες φέτος με τρεις προπονητές, Παντέλη, Κούτση, Ελευθερόπουλο. Τι ήταν αυτό που μπόρεσε και πέρασε στην ομάδα ο Ελευθερόπουλος και ο Ολυμπιακός παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος;
«Όλοι τους είναι πολύ καλοί προπονητές, με διαφορετική φιλοσοφία ο καθένας. Ο κ. Παντέλης είχε το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μια νέα ομάδα και αυτό δεν ήταν εύκολο. Με τον κ. Κούτση, είχα συνεργαστεί και στον Φωκικό και υπήρχαν διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Με την έλευση, ωστόσο, του κ. Ελευθερόπουλου ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο. Μας πέρασε στο παιχνίδι μας κάποια πράγματα, τα οποία ακόμη και οι έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν τα είχαν ξαναδεί. Ορισμένα τακτικά ζητούμενα δεν τα συναντάς στην Ελλάδα. Μας έδωσε μεγάλη ώθηση και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στα πλέι οφ.
Ως ποδοσφαιριστής έχω κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου, είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο σπουδαίο προπονητή».

Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε και του χρόνου να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού;
«Σαφώς και υπάρχει. Θα εξαρτηθεί, ωστόσο, από πολλούς παράγοντες. Ανάλογα πως θα δομηθεί η ομάδα και αν θα είναι εύκολο να με παραχωρήσει ο Λεβαδειακός. Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και να συνεχίσω να φορώ την ερυθρόλευκη φανέλα και τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις