Ε. Τσιμπανάκος: Έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό εφόσον…

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε σήμερα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος τόνισε πως έχει τη διάθεση και είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη νέα προσπάθεια που θα επιχειρηθεί, με μία βασική προϋπόθεση. Εφόσον κάποιοι Βολιώτες επιχειρηματίες που υποσχέθηκαν πως θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό κάνουν μπροστά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου:

«Έχω πει πως έχω τη διάθεση να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως έκανα και τον περασμένο Δεκέμβριο. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν ασχολήθηκα με τα διοικητικά, όταν την ομάδα ανέλαβε ο κ. Μποτσιβάλης. Όταν όμως, από τον Ολυμπιακό ζήτησαν την βοήθειά μου, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, ήμουν δίπλα τους και βοήθησα με την επιλογή παικτών, με τον τεχνικό διευθυντή, όπως και οικονομικά. Αν δεν υπήρχαν δύο-τρεις άνθρωποι να βοηθήσουν οικονομικά τον Ολυμπιακό, ίσως η ομάδα και να μην υπήρχε τώρα. Κάναμε όλοι μαζί μία προσπάθεια να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην κατηγορία αν και είναι ντροπή να το λέμε, για μια ομάδα με την μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου.

Σίγουρα φταίμε κι εμείς που δεν ανέβηκε η ομάδα κατηγορία την περασμένη χρονιά, αλλά μοχθήσαμε για να πετύχει την άνοδο, βάλαμε χρήματα από την τσέπη μας και δε ζητήσαμε από κανέναν δανεικά. Σίγουρα, από κει και πέρα ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Είχα δηλώσει εξαρχής, πως η ομάδα δεν θα μπορούσε να έχει πετυχημένη πορεία με τον κ. Μποτσιβάλη. Η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα το απέδειξαν».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού και αν έχει αρχίσει ο προγραμματισμός:
«Εφόσον κάποιοι επιχειρηματίες από την πόλη μπουν μπροστά να βοηθήσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, εγώ είμαι έτοιμος, μαζί με κάποιους ανθρώπους να βοηθήσουμε και οικονομικά και με τις γνώσεις μας και να «τρέξουμε» με τον Ολυμπιακό. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να είμαι, ούτε πρόεδρος, ούτε τεχνικός διευθυντής, ούτε τίποτα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να δω τον Ολυμπιακό να πηγαίνει μπροστά. Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Τσεκούρα, έχουμε φτιάξει ένα πλάνο μαζί με τον Ερασιτέχνη και από κει και πέρα, εφόσον οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που μου υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν την προσπάθεια κάνουν μπροστά, είμαι έτοιμος να ξεκινήσουμε.

Σημασία δεν έχει ποιος θα μπει μπροστά.  Σημασία έχει, πως αυτοί που θα διοικήσουν τον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχουν και την τεχνογνωσία, καθώς και την οικονομική επιφάνεια, προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει. Στον Ολυμπιακό από τον Δεκέμβριο και μετά υπάρχει υγεία. Στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και προς τρίτους η ομάδα ήταν συνεπής. Όντως, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να έρθουν να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό, όπως και προπονητές. Έχουμε μιλήσει με κάποιον προπονητή, θα πρέπει όμως πρώτα να δούμε ποια θα είναι η διοικούσα επιτροπή που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα για να προχωρήσουμε. Διάθεση, όπως προανέφερα, υπάρχει από την πλευρά μου. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν μεγάλο Ολυμπιακό.

Το καλό είναι ότι υπάρχει ένας κορμός παικτών στην ομάδα από την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ο τεχνικός διευθυντής μαζί με τον προπονητή θα φτιάξουν το οργανόγραμμα, ώστε να βγει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ θα δοθούν και κάποια φιλικά εκπλήξεις, που θα είναι γιορτή για την πόλη.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη πίτα και όλοι θέλουν να πάρουν από ένα κομμάτι…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις