Άλμα πρόκρισης στον τελικό η Ρεάλ (video)

Έτοιμη να δώσει το παρόν σε τελικό Champions League για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και να υπερασπιστεί το στέμμα της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η βασίλισσα έκανε τα… απολύτως απαραίτητα στο Μόναχο και απέδρασε με διπλό-χρυσάφι από το Αλιάντζ Αρένα επικρατώντας της Μπάγερν με 1-2.

Με την τύχη και την… αστοχία τους μπορούν να έχουν οι Βαυαροί, οι οποίοι τράκαραν στον «τοίχο» Κέιλορ Νάβας χάνοντας σωρεία ευκαιριών, με το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει «μαγική εικόνα».

Οι Ισπανοί με τους Μαρσέλο στο 44’ και την χρυσή αλλαγή του Ζιντάν, Ασένσιο στο 57’ κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση μετά το γκολ του Κίμιχ στο 28’ και να γίνουν το μεγάλο αφεντικό του ζευγαριού.

Την ερχόμενη Τρίτη (1/5) η ρεβάνς του ζευγαριού στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Το ματς

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι, απειλώντας από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Μίλερ να μην μπορεί να έρθει σε επαφή με τη μπάλα μετά το παράλληλο γύρισμα του Λεβαντόφσκι.

Τα σχέδια του Χάινκες ανατράπηκαν από νωρίς με τον Ρόμπεν να αποχωρεί από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού στο 8΄ και τον Τιάγκο Αλκάνταρα να τον αντικαθιστά. Η ολιγόλεπτη διακοπή, όπως είναι λογικό, έκοψε τη… φόρα στις δύο ομάδες με το ρυθμό του ματς να πέφτει. Στο 23’ η Ρεάλ Μαδρίτης «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες. Ο Καρβαχάλ ήταν αυτός που επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε το σουτ, με τον Ούλραιχ να μαζεύει τη μπάλα με σιγουριά.

Η ισορροπία του ματς διαταράχθηκε για τα καλά στο 28’. Μετά από τρομερό συνδυασμό και μόλις τρεις πάσες, η άμυνα της Ρεάλ πιάστηκε στον… ύπνο, με τον Κίμιχ να μπαίνει ολομόναχος από τα δεξιά και με απίστευτη έμπνευση σέντρα-σουτ νίκησε τον Νάβας και έκανε το 1-0 για την Μπάγερν. Στο τέρμα βέβαια, φέρει σοβαρή ευθύνη ο Κοσταρικανός, ο οποίος έχει χάσει… εντελώς την πορεία της μπάλας και πέφτει σε λάθος γωνία.

Το τέρμα αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στους γηπεδούχους που κυνήγησαν με ακόμα μεγαλύτερη ζέση ένα δεύτερο τέρμα, που θα τους μετέτρεπε από νωρίς σε αφεντικό του ζευγαριού. Έτσι, σε μία ανύποπτη φάση στο 34’ ο Ριμπερί βρέθηκε απέναντι από τον Νάβας, ωστόσο το κοντρόλ του ήταν… τραγικό με τον Κοσταρικανό πορτιέρε να βγαίνει τελευταία στιγμή και να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Το… μονότερμα της Μπάγερν ωστόσο είχε και συνέχεια. Στο 40’ λοιπόν, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λέβα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Χούμελς να κάνει το σουτ στην κίνηση και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Το γήπεδο είχε… γύρει για τα καλά, με τον Μίλερ στο 42’ να πιάνει το πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Ραφίνια, με την προσπάθεια του ωστόσο να σταματά στο σώμα του Ράμος.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το δεύτερο τέρμα για τους Βαυαρούς αποτελεί θέμα χρόνου, ήρθε ο Μαρσέλο για να σκορπίσει… παγωμάρα στις εξέδρες του Allianz Arena. Στο 44’, λοιπόν, ο Βραζιλιάνος κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, έπιασε πανέμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ούλραϊχ και επανέφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (1-1).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς εξελισσόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Με ευκαιρία για την Μπάγερν. Στο 46 λοιπόν, ο Λεβαντόφσκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο, έπιασε την κεφαλιά με τον Νάβας να μπλοκάρει τη μπάλα σε δεύτερο χρόνο και να στέλνει ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με το ίδιο ακριβώς… βαυαρικό μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Ριμπερί στο 50’ μπήκε από αριστερά στην περιοχή των Ισπανών, έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Μίλερ να μην προλαβαίνει να ακουμπήσει τη μπάλα προ κενής εστίας.

Και εφόσον η Μπάγερν δεν μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν αναμενόμενο πως θα το βρει μπροστά της. Στο 57’ ο Ραφίνια έκανε… ανεπίτρεπτο λάθος, με τους παίκτες της Ρεάλ να μην αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να χτυπούν στην κόντρα. Ο Βάσκεθ έστρωσε στον Ασένσιο και η χρυσή αλλαγή του Ζιντάν (πέρασε στο ημίχρονο στο ματς) με πολύ ψύχραιμο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στη βασίλισσα κάνοντας το 1-2.

Παρά το τέρμα η Μπάγερν συνέχισε τον… χαβά της. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με τον Νάβας να βρίσκει αρχικά απάντηση στα δύο τετ α τετ του Ριμπερί. Στο 67’ ωστόσο οι Βαυαροί δικαιούνται να τραβούν τα… μαλλιά τους. Σε εκείνο το σημείο, ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα, με τους Μίλερ και Λεβαντόφσκι να μπερδεύονται και μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Νάβας.

Τα λεπτά περνούσαν και η απογοήτευση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια στο 87’ ο Λεβαντόφσκι είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία απέναντι από τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, με το Νάβας να έχει απάντηση και πάλι και να σφραγίζει με τον πλέον… εκκωφαντικό τρόπο τη νίκη της Ρεάλ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (35’ Ζίλε), Ραφίνια, Τσάβι Μαρτίνες (75’ Τολισό), Ριμπερί (8’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Μίλερ, Χάμες Ροντρίγκες, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ (67’ Μπενζεμά), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο (83’ Κόβατσιτς), Ίσκο (46’ Μάρκο Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις