Καταθέτει αγωγές κατά της Euroleague ο Παναθηναϊκός

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Παναθηναϊκού με την Euroleague. Οι «πράσινοι» περνούν στην αντεπίθεση, ύστερα από την παρακράτηση 681.910 ευρώ, και ανέθεσαν σε ισπανικό δικηγορικό γραφείο την κατάθεση αγωγής κατά της Euroleague για διαφυγόντα κέρδη.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε προθεσμία μέχρι την 15η Απριλίου ώστε να καταβάλλει 681.910 στην «πράσινη» ΚΑΕ, ωστόσο η συγκεκριμένη πληρωμή δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, με την Euroleague να παρακρατεί το συγκεκριμένο, υψηλότατο ποσό, που αντιστοιχεί σε έσοδα από τις νίκες της ομάδας.

Έτσι, η «πράσινη» ΚΑΕ ανέθεσε σε ισπανικό δικηγορικό γραφείο την υπεράσπισή της και κατέθεσε αγωγή εναντίον της Euroleague εξηγώντας γιατί είναι παράνομη η ενέργειά της και ζητώντας την κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού στους λογαριασμούς της εντός 72 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα… προχωρήσει την υπόθεση πιο πέρα.

Μάλιστα, μαζί με την αγωγή, επισυνάπτεται και η απόδειξη που πιστοποιεί πώς προκύπτει το ποσό των 681.910 από τις 19 νίκες που κάθε μία εξ αυτών φέρνει 37.000 στα ταμεία μείον κάποια έξοδα που οδηγούν στο τελικό ποσό.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της αγωγής: 

«Αγαπητοί κύριοι,

Σας γράφουμε εκ μέρους και ως νόμιμοι εκπρόσωποι του πελάτη μας, Παναθηναϊκού Superfoods ΒC.

Μας παρασχέθηκε επίσημη απόδειξη της ύπαρξης μη εκπληρωμένου χρέους που οφείλεται από εσάς στους πελάτες μας ύψους 681.910 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει και από την απόδειξη που επισυνάπτεται μαζί με όλες τις λεπτομέρειες.

Το Άρθρο 9 της συμφωνίας μεταξύ των συλλόγων που επιτρέπει στην Euroleague να παρακρατεί ποσά λόγω χρηματικού προστίμου δεν έχει εφαρμογή εδώ γιατί: α) το πρόστιμο δεν είναι τελικό, αφού εκκρεμούν νέες εφέσεις και β) η Euroleague έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό των 300.000 ευρώ ώστε να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, η Euroleague πρέπει να πληρώσει το πλήρες ποσό στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται.

Προκειμένου να αποφευχθεί η έναρξη των νόμιμων διαδικασιών εις βάρος της Euroleague, σας ζητούμε α) να πληρώσετε τις 681.910 ευρώ μέσα στις επόμενες 72 ώρες από τη στιγμή που θα λάβετε τη συγκεκριμένη επιστολή ή β) να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ίδιο διάστημα, ώστε να βρούμε έναν φιλικό τρόπο για να εκπληρωθεί εξ ολοκλήρου το χρέος.

Αν ο πελάτης μας δεν λάβει πλήρη ικανοποίηση όσων ζητούμε ή δεν επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε έχουμε εντολή από τον πελάτη μας να ξεκινήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας σας, ζητώντας την αποπληρωμή του χρέους 681.910 ευρώ, συν τα πρόσθετα ποσά που μπορεί να προκύψουν στο εξής. Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι θα ζητήσουμε επίσης από το δικαστήριο την πληρωμή των εξόδων καθυστέρησης, καθώς και τα έξοδα της διαδικασίας».

Πηγή: sdna.gr