Ν. Φαρμάκης: Τιμή για το Βόλο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Εφήβων το 2019 στο Βόλο, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Νίκος Φαρμάκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico». Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει για τον Βόλο η συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ μίλησε γενικότερα και για το βολιώτικο μπάσκετ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση για την FIBA και είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τον Βόλο να έχουμε την δυνατότητα να διεξάγουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων, αν δεν είχαμε την συμμετοχή και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Βόλου και των άλλων φορέων. Την Τετάρτη ήρθε στον Βόλο ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης με συνεργάτες του, μιλήσαμε με τον δήμαρχο και αποδέχτηκε όλους τους όρους, τους οποίους θέσαμε για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Προχωράμε από τώρα, ούτως ώστε να πραγματοποιήσουμε του χρόνου μία διοργάνωση ακόμη καλύτερη από αυτή που είχαμε κάνει το 2015  στο Βόλο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου πρωταθλήματος. Εκείνο, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι η στήριξη της κοινωνίας, των εθελοντών και των φορέων. Ο Δήμος Βόλου στηρίζει την διοργάνωση με την παραχώρηση των γηπέδων και όχι μόνο και αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι πως λίγοι δήμοι στην Ελλάδα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.

Θα έρθουν στο Βόλο οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα δούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και οι αγώνες θα γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και στο κλειστό της Πορταριάς. Το σύστημα των αγώνων αλλάζει, σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην πόλη μας. Οι ομάδες θα διαμένουν στο Βόλο και θα μετακινούνται, δίνοντας αγώνες τόσο στο κλειστό της Πορταριάς, όσο και στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Αυτό θα ισχύσει και για την Εθνική μας ομάδα.

Θα γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη προβολή των αγώνων, καθώς έξι μήνες πριν την τέλεσή τους, είναι υποχρεωμένες όλες οι χώρες να προβάλουν ένα διαφημιστικό σποτ της περιοχής μας. Καταλαβαίνουμε όλοι, πως αυτό το πράγμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προβολή του Βόλου.

Από το προηγούμενο πρωτάθλημα είχαν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις στα γήπεδα της Ν. Ιωνίας, της Πορταριάς και του ΕΑΚ. Ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που θέτει η FIBA, η οποία είναι πάρα πολύ σχολαστική σε τέτοια θέματα».

Για τους αγώνες μπαράζ για την Α2 γυναικών που θα γίνουν στο Βόλο: «Την Κυριακή στο Βόλο θα γίνουν δύο αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Ένας για την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών και ένας για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία, επίσης των γυναικών. Τα δύο αυτά παιχνίδια θα φέρουν κόσμο στο Βόλο, έστω και για μία μέρα. Θα υπάρξει κέρδος για την πόλη, καθώς όλοι αυτοί που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, θα αφήσουν χρήματα στην κοινωνία του Βόλου. Ο αθλητικός τουρισμός ευνοεί τον Βόλο και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε, φέρνοντας στην πόλη μεγάλες διοργανώσεις».

Για το επίπεδο του βολιώτικου μπάσκετ κι αν αυτό έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια: «Οι παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες είναι οι ίδιοι τα τρία τελευταία χρόνια. Εκείνο που διαφέρει, νομίζω, είναι οι παράγοντες. Αυτοί είναι που στηρίζουν τις ομάδες και αυτοί προσπαθούν με τις δυνατότητές που διαθέτουν, να φτιάξουν ένα καλό σύνολο. Το μπάσκετ στη Μαγνησία, αλλά και στην Θεσσαλία γενικότερα, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και αυτό αποδείχτηκε πέρυσι, όταν η Νίκη ανέβηκε κατηγορία και φέτος με την ίδια σχεδόν ομάδα και με την προσθήκη ελάχιστων παικτών, πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Ολυμπιακός Βόλου. Έχει σαφέστατο πλεονέκτημα στο να ανέβει φέτος κατηγορία και την επόμενη χρονιά να πρωταγωνιστήσει στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Αυτές οι ομάδες, όμως, για να προχωρήσουν χρειάζονται την συμπαράσταση των φιλάθλων του Βόλου. Θα πρέπει περισσότερος κόσμος να παρακολουθεί τους αγώνες μπάσκετ. Γίνονται πολύ ωραία παιχνίδια και οι ομάδες έχουν ανάγκη την παρουσία του κόσμου».

Για τον Ίωνα, τον οποίο υπηρετεί εδώ και δεκαετίες ως παράγοντας: «Ο Ίωνας είναι μια μεγάλη οικογένεια. Έχει 32 χρόνια ζωής, προσέφερε πολλά και συνεχίζει να προσφέρει στο βολιώτικο μπάσκετ. Ωστόσο, εκείνο που εμείς επιθυμούμε, είναι να έχουμε μία υγιή ομάδα, έτσι ώστε τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ και να το ευχαριστιούνται. Έχω δίπλα μου άξιους συνεργάτες. Οι περισσότεροι παίκτες είναι φοιτητές. Προσπαθούμε να τα εντάξουμε σε μία οικογένεια, όπως είναι ο Ίωνας και να χαίρονται το μπάσκετ. Ως ομάδα, θα προσπαθήσουμε να έχουμε κάθε χρόνο, όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις