Τι είπε ο Γκαγκάτσης στην απολογία του στη δίκη για την κάρτα υγείας

Με την απολογία του Βασίλη Γκαγκάτση, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 22 πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 ως το 2012, τα οποία κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή ζημίωσαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο την περιουσία της Ομοσπονδίας για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Κατά την απολογία του, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, υποστήριξε μεταξύ άλλων: » μάθαμε ότι ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, έφτασε μέχρι και το γραφείο του πρωθυπουργού για να μην γίνει. Με τον Ορφανό τότε, η κόντρα της ΕΠΟ είχε κορυφωθεί. Και είχε παρέμβει και η FIFA για παρεμβάσεις του Ορφανού στο αυτοδιοίκητο.

Η μη έκδοση άδειας οφειλόταν σε υπονόμευση! Θα ήμουν ο ηλιθιότερος των ανθρώπων αν μου είχε γνωστοποιηθεί ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το πρόγραμμα και εγώ να προχωρούσα στην προμήθεια όλων των μηχανημάτων.

Υπήρχε αντιπολίτευση στην ΕΠΟ. Ήταν πάντα 14-15 Ενώσεις. Στο μόνο σημείο που όλοι ομονοούσαν, ήταν η κάρτα υγείας. Δεχόμασταν σκληρή κριτική για όλα τα θέματα εκτός από αυτό. Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις κατά τη θητεία μου ή και μετά από μένα, ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει ότι κακώς το κάναμε και κακώς το πληρώσαμε.

Δεν ήταν πετυχημένη η λειτουργία της κάρτας υγείας. Εμείς θέλαμε να εξεταστούν τα παιδιά. Το έργο δεν προχώρησε γιατί δεν μας βοήθησαν για να προχωρήσει».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις