«Έχουμε κόσμο, ειδικό βάρος φανέλας και θα ανεβούμε»…

Ένα εκτενές αφιέρωμα και μία συνέντευξη του αρχηγού του Ηρακλή, Άγγελου Καραντασιάδη, δημοσιεύεσε η εφημερίδα «Φως των Σπορ», δημοσίευμα, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

«Μπορεί να ξεκίνησε στο πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα, ωστόσο μετά τη δεύτερη αγωνιστική άφησε τον Εύοσμο και βρέθηκε στην Μίκρα για να βοηθήσει τον Ηρακλή και από τότε εξελίχθηκε σε έναν από τους κομβικούς ποδοσφαιριστές για το μικρό θαύμα του Γηραιού.

Ο λόγος για τον Άγγελο Καραντασιάδη, αρχηγό του Ηρακλή, που έψαχνε μια ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του και μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φόρεσε τη κυανόλευκη φανέλα του Ηρακλή και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και εξελίχθηκε σε ηγέτη της άμυνας.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές πηγαίνοντας στον ΠΑΟΚ μόλις άνοιξε τα φτερά του από τους Αμπελόκηπους σε ηλικία 13 ετών, δεν είχε την ελάχιστη τύχη που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής για να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται. Ο Φερνάντος Σάντος και ο Γιώργος Δώνης τον είχαν επιλέξει μέσα από πολλούς πιτσιρικάδες με το ίδιο όραμα, θέλησαν να του δώσουν την ευκαιρία, αλλά ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω.

Ο Άγγγελος Καραντασιάδης πήγε δανεικός στην Καλαμαριά, την Επανωμή, τον Αιγινιακό, μέχρι που έλυσε το συμβόλαιό του και συνέχισε στον Αγροτικό Αστέρα. Ακολούθησε ο Αχαρναϊκός, γύρισε στην ομάδα του Ευόσμου κι εκεί προέκυψε ο Τάσος Κατσαμπής, που φρόντισε να τον πάρει στον Ηρακλή.

Εκεί άρπαξε την ευκαιρία, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και έγινε στυλοβάτης άμυνας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο αμυντικός του Γηραιού μίλησε στο «Φως των Σπορ», για τον άθλο του Ηρακλή, που θα ολοκληρωθεί εφόσον εξασφαλιστεί και η άνοδο στη Football League.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Μετά από το τέλος της κανονικής περιόδου, που βρήκε τον Ηρακλή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό;

«Ήταν ομολογουμένως μια τεράστια προσπάθεια απ’ όλους. Τόσο από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και όσους είναι κοντά στην ομάδα, όσο και από τους διοικούντες. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, στόχος ήταν ασφαλώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν μία δύσκολη και περίεργη χρονιά, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Σίγουρα επικρατεί ικανοποίηση, ευχαρίστηση. Έχουμε συγκεντρωθεί όμως στους αγώνες των μπαράζ, γιατί εκ των πραγμάτων πετύχαμε τον μισό στόχο. Έμειναν άλλα έξι παιχνίδια και πρέπει να τελειώσουμε την υπόθεση της ανόδου».

– Τι πρέπει να προσέξει ο Ηρακλής στους αγώνες κατάταξης που θα δώσει;

«Τον κακό του εαυτό. Από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θεωρώ ότι εμείς είμαστε το φαβορί για τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Football League. Υπάρχει το ειδικό βάρος της φανέλας, το όνομα του Ηρακλή, οπότε εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να προσέξουμε στα παιχνίδια που απομένουν για να πετύχουμε το στόχο. Θεωρώ όμως ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε θα καταφέρουμε στο τέλος να είμαστε η μία από τις δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία.

– Δεν αντιμετωπίσατε τις υπόλοιπες ομάδες, ούτε ξέρατε πολλά πράγματα για τους άλλους ομίλους. Τι γνωρίζετε για τους αντιπάλους σας;

«Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, έχουμε στο μυαλό μας διαρκώς τις τρεις ομάδες που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Ο προπονητής μας μιλάει καθημερινά, γίνεται το απαιτούμενο σκάουτινγκ και η ανάλυση των αντιπάλων με τη βοήθεια του βίντεο».

– Τι πιστεύεις ότι θα μετρήσει στα παιχνίδια αυτά; Ποιο νομίζεις θα είναι αγωνιστικά το κομβικό σημείο που θα σας οδηγήσει στην άνοδο;

«Τέτοια σημαντικά ματς συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και εντός, αλλά και εκτός έδρας, καθώς είναι μεγάλη η κρισιμότητα της κατάκτησης βαθμών. Επομένως θα φανεί στα σημεία. Το δικό μας, δυνατό κομμάτι, είναι το επιθετικό. Δημιουργούμε εύκολα σε κάθε ματς, κάνουμε φάσεις, σκοράρουμε πολλά γκολ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε αγώνα, πάντως, όπου κι αν παίζουμε είτε στο γήπεδο μας, είτε μακριά από αυτό, παίζουμε πάντα για τη νίκη».

– Ο Ηρακλής είναι ομάδα στην κατηγορία που ξεχωρίζει για τη δύναμη του κόσμου του. Παίζει με πολλούς φιλάθλους στην έδρα του, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να έχει μεγάλη συμπαράσταση και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύεις ότι είναι καθοριστικό «χαρτί» στα χέρια σας;

«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας, είναι η δύναμη μας. Είναι ο 12ος παίκτης του Ηρακλή. Μας στηρίζει διαρκώς από την αρχή της σεζόν. Σε ματς που χάσαμε ή γκελάραμε εκτός απροόπτου, οι φίλαθλοι ήταν εκεί να μας στηρίξουν με το χειροκρότημα τους. Βλέπουν κι αυτοί την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Θεωρώ ότι θα είναι κομβική η παρουσία των οπαδών μας στους αγώνες των πλέι οφ».

– Πιστεύεις πως ο Ηρακλής θα μπορούσε με το ίδιο ρόστερ να σταθεί και στην Football League;

«Δεν μπορώ να το κρίνω, όχι επειδή δεν ξέρω τις δυνατότητες μας, αλλά επειδή δεν γνωρίζω την κατηγορία. Στο ρόστερ όμως υπάρχει ποιότητα, ποδοσφαιριστές με εμπειρία που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω ότι η ομάδα αυτή, με κάποιες προσθήκες, ναι, θα μπορούσε να σταθεί στην υψηλότερη κατηγορία».

– Αν και ο Ηρακλής λόγω ονόματος ήταν φαβορί στην κατηγορία, αναγκαστήκατε σχεδόν ως το τέλος να πάτε βήμα βήμα για την πρώτη θέση. Σας ανησύχησε αυτή η διαδικασία; Αγχωθήκατε καθόλου;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ως το τέλος ότι θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Βέβαια δώσαμε εμείς τη δυνατότητα στον αντίπαλο με δύο δικά μας σκαμπανεβάσματα, ειδικά με την εντός έδρας από την ΑΕ Καρίτσας. Μας έφερε λίγη πίεση, όσο βρισκόμασταν στη δεύτερη θέση, αλλά ταυτόχρονα μας πείσμωσε και μας κράτησε συγκεντρωμένους στο στόχο μας. Στο τέλος πετύχαμε το σκοπό μας».

– Βγάζετε προς τα έξω την εικόνα μας αγαπημένης ομάδας, με εξαιρετικά αποδυτήρια, συνήθως όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές πάτε για καφέ ή φαγητό. Το ίδιο συνέβαινε και πέρυσι με άλλους ποδοσφαιριστές. Τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτή την εικόνα;

«Πραγματικά υπάρχει αυτό το δέσιμο στα αποδυτήρια, που όσο περνούσε ο χρόνος εξελίχθηκε και ως το κλειδί που μας οδήγησε σε ένα σερί νικών. Ήξερα κι εγώ ότι συνέβαινε και την περσινή σεζόν. Ίσως ο κόσμος, ίσως ο Ηρακλής να είναι το μυστικό, ο ίδιος ο σύλλογος. Όλοι μέσα σε στα αποδυτήρια είναι μια γροθιά με έναν κοινό στόχο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για όσους ξέρουν από αποδυτήρια. Σε πολλές ομάδες οι παίκτες γίνονται μια οικογένεια, ίσως να οφείλεται αυτό και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Μας βοήθησε πάντως πολύ στην κατεύθυνση αυτή ο Τάσος Κατσαμπής, που ήταν πάντα δίπλα μας σε όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει υγεία στην ομάδα».

– Το καλοκαίρι ξεκίνησε στον Αγροτικό Αστέρα, έπαιξες εναντίον του Ηρακλή, αλλά αμέσως μετά το ματς, επέμενες ιδιαίτερα να φορέσει τα κυανόλευκα. Τι έγινε τότε;

«Ξεκίνησα προετοιμασία με τον Αγροτικό Αστέρα. Στη δεύτερη αγωνιστική έπαιξα κόντρα στον Ηρακλή στην Επανωμή. Και την επόμενη μέρα ο Τάσος Κατσαμπής μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στον Ηρακλή. Δεν τον σκέφτηκα καθόλου. Το ήθελα. Η εβδομάδα εκείνη οδήγησε σε συμφωνία και βρέθηκε τελικά στον Ηρακλή».

– Ασφαλώς θα θεωρείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση…

«Ήταν ένα βήμα ψηλότερα για μένα, παίζοντας σε μια ομάδα με το όνομα και το ειδικό βάρος του Ηρακλή. Από τη στιγμή που βρέθηκα να παίζω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, σαφώς και η απόφαση ήταν σωστή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις