Μπλόκο στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών από 25 σωματεία

Μπλόκο από 25 σωματεία στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών που πρότεινε η ΕΠΣΘ. Αφού από τα 30 παρόντα(η Σκόπελος έστειλε έγγραφο) τα 25 ήταν αντίθετα και 1 παρών και 4 θετικά. Η Σκόπελος μέσω εγγράφου απέρριψε την πρόταση λόγω πολλών εξόδων. Ενώ μέσω του εγγράφου της ζήτησε την νέα σεζόν να ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Σκιάθο για να μειωθούν τα έξοδα του ταξιδιού της.
Η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος η οποία και απορρίφθηκε ήταν την προσεχή σεζόν να συνεχίσουν να υπάρχουν δύο όμιλοι στην Α΄ΕΠΣΘ και ένας στην Β΄. Ενώ με το τέλος οι 6 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου να υποβιβασθούν στην Β΄ και οι δύο έβδομες από το τέλος θα παίξουν αγώνα μπαράζ σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από την Γ΄ Εθνική με αποτέλεσμα το νέο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΘ να έχει 16 ομάδες και η Β΄ να διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Την σεζόν 16΄-17΄ θα υποβιβασθούν 4 ομάδες από την Α΄ΕΠΣΘ, οι δύο πρωτοπόροι των ομίλων της Β΄ΕΠΣΘ θα προβιβαστούν στην Α΄ και οι δύο δεύτεροι και δύο τρίτοι θα παίξουν αγώνες μπαράζ για τα άλλα δύο εναπομείναντα εισιτήρια που δίνουν την άνοδο.
Τον λόγο πήρανε δέκα εκπρόσωποι ομάδων που μίλησαν από τρία λεπτά…

Ο κ. Καρταπάνης από τον Άρη Μελισσατίκων λέγοντας πως λόγω της πτώσης τόσων πολλών ομάδων το πρωτάθλημα θα γίνει κανονικό ”σφαγείο” γιατί θα πρέπει όλοι να κάνουν πρωταθλητισμό για να παραμείνουν ενώ αναφέρθηκε σε ανεπαρκείς διαιτησίες που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα και για αυτούς τους λόγους καταψηφίζει την πρόταση, ενώ υπήρξε και διένεξη με τον κ. Κανούλη. Ο κ. Σαρρής από την Αγία Παρασκευή τόνισε πως θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα εάν τυχόν αυξηθούν οι ομάδες και αυτός τάχθηκε κατά της πρότασης. Ο κ. Λαμπρογιώργος του Άνθιμου Γαζή τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης και αναφέρθηκε σε προβλήματα της διαιτησίας. Ο κ. Αγγελόπουλος από την Δάφνη είπε πως την αναδιάρθρωση πρέπει να την δούμε είτε οικονομικά είτε αγωνιστικά και τάχθηκε υπέρ της λέγοντας πως θα βοηθήσει στον αγωνιστικό τομέα ώστε οι ομάδες να παρουσιάζονται πιο ανταγωνιστικές και να μην υπάρχει μεγάλη αγωνιστική απραξία. Ο κ. Προβίδας από τον Ηρακλή διαφώνησε με τον τρόπο που θα υποβιβασθούν οι ομάδες από την πρώτη κατηγορία λέγοντας πως δεν είχε αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Ο κ. Μηλιώνης της Δήμητρας πήρε το λόγο και είπε ότι σεβαστό είναι το οικονομικό αλλά πρέπει να υπάρχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα των ομάδων λέγοντας πως θα μπορούσε να είναι 14 οι ομάδες στην Α΄ΕΠΣΘ και να υπάρχει και Γ΄τοπική Ο κ. Παπαδογιάννης από τον Πρωτεσίλαο ζήτησε να υπάρξει και Γ΄ τοπική και πως η ΕΠΣΘ πρέπει να έχει ένα πλάνο για τον οικονομικό τομέα. Ο κ. Βαλκανιώτης από την ΕΜΑ τόνισε πως το πρωτάθλημα ήταν πολύ ικανοποιητικό και είπε πως θα καταψηφίσει. Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Μαρμαράς από την Ιωλκό και είπε ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Τελευταίος, το λόγο πήρε ο κ. Γαρμπής από τον Εθνικό ο οποίος εκτός από την πρόταση της αναδιάρθρωσης έθεσε και το θέμα της ασφάλισης των προπονητών.
Κατόπιν έγινε η ψηφοφορία. Αρνητικά ψήφισαν οι : ΑΕ Διμηνίου, Θησέας, Σαρακηνός, ΑΕ 2002, Πανιώνιος, Ηρακλής, Ιωλκός, Αγία Παρασκευή, Μαγνησιακός, Άρης, Αίας, Μυρμηδόνες, Αγχίαλος, Πρωτεσίλαος, Άθλος, Μακρινίτσα, Αχιλλέας, ΕΜΑ, Διαγόρας, Απόλλων Καναλίων, Πηλέας, Παγασητικός, Εθνικός και Νίκη Βόλου. Θετικά ψήφισαν οι ΓΣ Αλμυρού, Δήμητρα, Δάφνη και Άνθιμος Γαζής. Ενώ παρών ψήφισε ο Βόλος 2004.

Κων/νος Αγγελόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις