Γ. Μπαλαμώτης: «Ακλόνητη η πίστη μας για δικαίωση του Ρήγα»

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την καταγγελία του Ρήγα Φεραίου για κακό ορισμό του αγώνα με τον Α.Ο. Θήβα, αλλά στην απόφασή της (που χθες ανέβηκε και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) δεν γίνεται κάποια αναφορά για το αν οι Βελεστινιώτες κερδίζουν το ματς, κάτι που θα σημαίνει και την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική.

Αναφέρεται γενικώς ότι ο Α.Ο. Θήβα τιμωρείται με «απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει».

Ωστόσο, δέχεται ότι η δίωξη διενεργήθηκε κατόπιν της καταγγελίας του Ρήγα στις 30/3. Με δεδομένο ότι το επόμενο ματς του Α.Ο. Θήβα ήταν αυτό με τους Βελεστινιώτες την 1η Απριλίου, γίνεται κατανοητό και στον πλέον αδαή περί των νομικών ότι κακώς διεξήχθη το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ των δύο σωματείων, αφού έπρεπε εξ αρχής να το πάρει ο Ρήγας Φεραίος στα «χαρτιά» με τέρματα 3-0.

Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου έχει εξουσιοδοτήσει το νομικούς του συλλόγου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ να προσθέσει δύο βαθμούς στην βελεστινιώτικη ομάδα, που έτσι θα βρεθεί στην 6η θέση, ρίχνοντας στην 8η τον Α.Ο. Σελλάνων.

Επίσης, περιμένει την απόφαση των διοικούντων του Α.Ο. Θήβα σχετικά με το αν θα υποβάλουν έφεση. Επί της ουσίας, δεν συμφέρει τους Βοιωτούς να προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση. Ούτως ή άλλως είναι υποβιβασμένοι και το να χάσουν το ματς με τον Ρήγα δεν τους επηρεάζει. Παραμένουν στην 9η θέση και απλά μειώνονται οι βαθμοί τους από τους 34 στους 33. Αντίθετα, αν κάνουν έφεση και την κερδίσουν, το πιθανότερο είναι να μηδενιστούν στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας περιόδου, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να θέλουν.

Η «Θεσσαλία» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ρήγα Φεραίου Γιάννη Μπαλαμώτη και του ζήτησε να σχολιάσει τις εξελίξεις. Ο Βελεστινιώτης παράγοντας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση θα κάνει όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για την πλήρη δικαίωση της ομάδας. Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για τον Ρήγα Φεραίο και μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η ομάδα μας θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική. Η παράβαση του Α.Ο. Θήβα ήταν ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη είναι και η τιμωρία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Το νομικό μας επιτελείο σε  συνεργασία με την ΕΠΣΘ κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να μας δοθεί το «τρίποντο» από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής. Επίσης, παρακολουθούμε και το αν θα κάνει έφεση ο Α.Ο. Θήβα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας ακλόνητη πίστη για την τελική δικαίωση».

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις