Κιριλένκο: «Τρομερή και λανθασμένη απόφαση στο Χίμκι-ΤΣΣΚΑ»

Την άποψη πως η Χίμκι ήταν εκείνη που έπρεπε να επικρατήσει στην τέταρτη αναμέτρηση της σειράς με την ΤΣΣΚΑ εξέφρασε ο Αντρέι Κιριλένκο.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας χαρακτήρισε τρομερή και λανθασμένη την απόφαση των διαιτητών να μην μετρήσουν το καλάθι του Τζένκινς με το οποίο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αγκάλιαζε τη νίκη, ενώ πρόσθεσε πως είναι κρίμα να γίνονται τέτοια λάθη στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ήταν η πιο δυνατή σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Και φυσικά ήταν κάτι σπουδαίο που αναμετρήθηκαν ομάδες από τη Ρωσία σε αυτή τη διοργάνωση. Βγάζω το καπέλο στη Χίμκι. Σε όλους τους αγώνες έπαιξε ώριμο και δυνατό μπάσκετ. Κατά τη γνώμη μου και οι δύο ομάδες θα επωφεληθούν από τη σειρά αυτή. Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα της Χίμκι και κυρίως από τον Αλεξέι Σβεντ.

Νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ ήταν τυχερή σε αυτή τη σειρά. Ήταν τυχερή που αντιμετώπισε μια τόσο δυνατή Χίμκι. Είναι κρίμα που μια ομάδα θα έμενε εκτός. Η Χίμκι άξιζε μια συμμετοχή στο Final Four, αλλά η ΤΣΣΚΑ έδειξε καλή εικόνα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, σίγουρα θα ήθελα και πέμπτο παιχνίδι στη σειρά. Η Χίμκι έκανε τα πάντα γι αυτό. Η τελευταία απόφαση ήταν τρομερή. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη εκεί. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο ο κριτής σταμάτησε το παιχνίδι. Δεν ξέρω ποιος έκανε το λάθος. Αλλά κατά τη γνώμη μου, ήταν λάθος απόφαση να σταματήσουν την επίθεση της Χίμκι. Είναι κρίμα για την Χίμκι, έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι. Θα ήθελα να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι κρίμα που στην Euroleague γίνονται τέτοια λάθη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις