Βολιώτικο μπάσκετ σε …ελεύθερη πτώση

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία του βολιώτικου μπάσκετ, αφού είχαμε τον υποβιβασμό των δύο εκ των τριών βολιώτικων ομάδων που αγωνίστηκαν σε εθνικές κατηγορίες, καθώς και την αποτυχία ανόδου βολιώτικης αντρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία απ’ το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Τόσο η…

…γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και η αντρική ομάδα της Νίκης, παρά την εξαιρετική τους προσπάθεια και την αξιοπρεπή τους παρουσία, δεν κατάφεραν να …σώσουν την παρτίδα, κατι που μπόρεσε να κάνει η Μεταμόρφωση που διατηρήθηκε στη Γ’ Εθνική.

Στην Α1 ΕΣΚΑΘ, η παρουσία όλων των βολιώτικων ομάδων ήταν από μέτρια έως κακή, ενώ η ευχάριστη νότα σε όλη την εικόνα ήταν η κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ από τη Νίκη, η οποία τώρα κινδυνεύει τώρα να μην πάει ν’ αγωνιστεί στους αγώνες μπαράζ (κάτι που δεν πιστεύουμε και που δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνει) λόγω έλλειψης 2.000 ευρώ.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις ζωές όλων μας και κατ’ επέκταση και τον αθλητισμό. Το βολιώτικο μπάσκετ βρίσκεται δυστυχώς σε …ελεύθερη πτώση και μόνο η καλή δουλειά στις υποδομές και η συνεργασία μεταξύ των βολιώτικων συλλόγων, ίσως να μπορέσουν να γλιτώσουν το άθλημα απ’ τον αφανισμό.

Το μόνο ευχάριστο που αποτελεί και …ασπίδα προστασίας, είναι πως στα περισσότερα σωματεία υπάρχουν ορισμένοι ικανοί παράγοντες που βάζουν το …χέρι στην τσέπη και προσπαθούν να κρατήσουν “ζωντανό” το άθλημα, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους προπονητές και τους γονείς των αθλητών. Πολύ δύσκολη πράγματι εποχή, ίσως η δυσκολότερη καμπή στην ιστορία του βολιώτικου μπάσκετ στις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Goalkeeper για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις