Έπεσε με ψηλά το κεφάλι στην Κέρκυρα η Νίκη (75-69)

Πάλεψε, έδειξε ότι μπορούσε, αλλά τελικά η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να αποδράσει με το ροζ φύλλο αγώνα από το Κλειστό του ΕΑΚ Κέρκυρας γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 75-69 από τον Φαίακα Κέρκυρας. Το συγκρότημα του Λάμπρου Πρέκα είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έπιασε την καλή του απόδοση μέσω της οποίας και βάσει της εικόνας του αντιπάλου, είναι βέβαιο πως θα έριχνε στα σχοινιά τον Φαίακα.

Η Νίκη μετά τα μουδιασμένα πρώτα λεπτά του αγώνα, πάτησε γκάζι και προηγήθηκε με 17-12, 3.30’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το επιθετικό μπλακ άουτ όμως των παικτών της βολιώτικης ομάδας έδωσε τη δυνατότητα στους Κερκυραίους, όχι μόνο να καλύψουν τη διαφορά αλλά και να προηγηθούν στο φινάλε της πρώτης περιόδου με 23-17.

Το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους να ροκανίσει τη διαφορά των επτά πόντων και στο τέλος με δύο καλάθια του Κουτίνα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 37-38.

Η Νίκη μπήκε φουριόζα στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και επτά πόντους (48-55), 2.20’’ πριν το τέλος της. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση με το ταμπλό να δείχνει 55-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι εμφανίστηκαν πολύ νευρικοί στην τελική προσπάθεια με τον Φαίακα να εκμεταλλεύεται την έδρα και να κερδίζει στο τέλος τη νίκη (75-69) και πιθανότατα μία θέση στη Β’ Εθνική, μέσω της 2ης θέσης που δύσκολα πλέον θα απολέσει.

Η Νίκη Βόλου θα επιδιώξει την κατάκτηση της 3ης θέσης που θα την οδηγήσει σε αγώνα μπαράζ, με πολλές πιθανότητες να συμμετάσχει στη Β’ Εθνική κατηγορία ως επιλαχούσα.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-38, 55-58, 75-69

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Πρέκας – Τύμπας): Διγενής 4, Γεωργίου 15 (3), Αναγνωστόπουλος 2, Καφάσης, Κουτίνας 20 (2), Τσαβές 3, Βλήτσιος 2, Τσώλης 16 (3), Παπαζήσης, Παπακώστας 5, Τοκατκλίδης 2.

Φαίακας Κέρκυρας (Κοντογιάννης): Βογιατζής 8, Ματενίδης 17, Νεδέλκος 4, Μακρίδης, Χατζόπουλος 10, Μαγκανάς 11 (2), Περούλης 25 (3), Αγάθος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις