Ιακώβου: «Ήταν λάθος του εργοστασίου»

Η ελληνική άρση βαρών χάρισε σπουδαίες διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά η σκιά του 2008, όταν πολλά μέλη της ομάδας είχαν βρεθεί ντοπέ, εξακολουθεί να βαραίνει την ιστορία της. Ο τότε προπονητής της εθνικής ομάδας, Χρήστος Ιακώβου, που αθωώθηκε για την υπόθεση αυτή, απέδωσε σε εργοστασιακό λάθος την παράνομη ουσία που…

…πήραν οι αθλητές του, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις κατηγορίες για «ελληνοποιήσεις» και τη ζωή του μετά την αποχώρησή του από το χώρο.
Αναλυτικά, ο Χρήστος Ιακώβου μίλησε στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» του ΑΝΤ1 για:
την υπόθεση ντόπινγκ του 2008: «Όλες οι ομάδες παίρνουν βοηθήματα. Το ιατρικό τιμ μάς είπε να πάρουμε αυτά κι αυτά τα βοηθήματα για να αντέξει η ομάδα την προπόνηση. Πολλά πράγματα τα παίρναμε χοντρική, όπως π.χ. αμινοξέα, από έναν συγκεκριμένο έμπορο. Κάποια στιγμή σταμάτησε η συνεργασία μαζί του. Μίλησα με το γιατρό μας και μου είπε ότι δεν συμφέρει σε κανέναν να φέρει αυτά τα υλικά. Είπαμε να τα πάρουμε από την Αγγλία, τελικά τα πήραμε από την Κίνα. Βρήκαμε έναν άνθρωπο, μας έφερε την πρώτη δόση, που δεν είχε πρόβλημα. Η δεύτερη δόση είχε μέσα αυτή την ουσία. Οι περισσότεροι αθλητές στον κόσμο την πάτησαν έτσι. Όλα τα μέλη της ομάδας τα είχαν πάρει. Το εργοστάσιο που μας τα έστειλε είπε ότι έγινε λάθος. Έγινε έρευνα, αλλά δεν βρέθηκε άκρη».
-το πώς τον αντιμετώπισε ο κόσμος μετά από την ιστορία αυτή: «Οι φίλοι μου έμειναν δίπλα μου. Πολλοί γνωστοί όμως λάκισαν. Ο κόσμος που συναντώ ακόμη μου λέει καλά λόγια. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται όμως».
το πόσο βοηθά το ντόπινγκ έναν αθλητή: «Αν δεν είσαι ταλέντο, ό,τι κι αν πάρεις δεν θα σε βοηθήσει. Τα βοηθήματα είναι καλά και χρειάζονται για να αντέξει ένας αθλητής την προπόνηση. Όχι όμως φάρμακα που είναι απαγορευμένα».
το αν έχει δικαίωμα και διάθεση να επιστρέψει στην προπονητική: «Δεν το έχω ψάξει αν μπορώ να δουλέψω. Δεν με ενδιαφέρει. Τώρα θα πάω να κάνω τον προπονητή της εθνικής ομάδας; Θα μπορούσα να πάω κάπου σαν σύμβουλος, αλλά όχι σαν προπονητής».
-τις κατηγορίες για ελληνοποίηση αθλητών: «Δεν αγοράσαμε κανέναν αθλητή. Ήταν παιδιά που γεννήθηκαν έξω, αλλά ήρθαν εδώ μικρά και αγαπούσαν την Ελλάδα. Κι εγώ στην Κωνσταντινούπολη γεννήθηκα, δεν ήμουν Έλληνας;».
το αν έβγαλε χρήματα από την άρση βαρών: «Έβγαλα λεφτά, είμαι ευχαριστημένος από την πορεία που έκανα. Δεν είχα πρόβλημα. Δεν φτάσαμε στα επίπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αλλά έπαιρνα έναν καλό μισθό, έπαιρνα πριμ από την πολιτεία όταν φέρναμε μετάλλια, έστω κι αν πληρωνόσουν το ίδιο για ένα μετάλλιο και για τέσσερα μετάλλια. Τώρα δεν υπάρχουν χρήματα στην ομοσπονδία, μας τα έκοψαν όλα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις