Μπενζεμά και Νάβας έστειλαν την Ρεάλ στον τελικό (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέφερε αφόρητα από την εντυπωσιακή Μπάγερν Μονάχου, όμως χάρη σε δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και μερικές υπέροχες αποκρούσεις του Κέιλορ Νάβας πήρε το 2-2 που την στέλνει στον τελικό του Κιέβου.

Ήταν καλύτερη συνολικά από την Μπάγερν; Όχι. Δεν ήταν καλύτερη ούτε στο πρώτο παιχνίδι, ούτε στον επαναληπτικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως έχει το know how. Λες και έχει έναν μαγικό τρόπο να ξεγλιστρά από τα νοκ-άουτ του Champions League και να φτάνει στον καταληκτικό προορισμό που είναι ο τελικός.

Η Μπάγερν Μονάχου πίεσε με κάθε τρόπο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά η «βασίλισσα» είχε δύο extreme πρωταγωνιστές. Ο Καρίμ Μπενζεμά θυμήθηκε ότι ως επιθετικός οφείλει να σκοράρει (το έκανε δις), ο Κέιλορ Νάβας επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και η Ρεάλ Μαδρίτης με το 2-2 προκρίθηκε στον τελικό του Κιέβου, όπου ψάχνει κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Να φτάσει στις 13 κατακτήσεις, αλλά και να κάνει ένα πρωτοφανές για την ιστορία της διοργάνωσης three-peat.

Εκπλήξεις ο «Ζιζού», ρέστα από Χάινκες

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε δύο εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα, πιστεύοντας ότι το 1-2 του δίνει αρκετή ασφάλεια. Κάπως έτσι, ο Λούκας Βάθκεθ πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Καρβαχάλ, όμως ακόμα μεγαλύτερη είδηση ήταν η απουσία από το αρχικό σχήμα του αμετακίνητου Κασεμίρο, τη θέση του οποίου πήρε ο πιο ευκίνητος Κόβασιτς.

Από την άλλη, ο Γιουπ Χάινκες προτίμησε ένα πολύ ελαφρύ σχήμα, με τέσσερις σαΐτες πίσω από τον Λεβαντόφσκι με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς.

Χαμός στο ίσιωμα!

Οι Βαυαροί έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι μπήκαν για να φάνε σίδερα και από την πρώτη στιγμή πήραν μέτρα στο γήπεδο, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο του γηπεδούχους. Μία φαρμακερή σέντρα του Αλάμπα (2’) ήταν η προειδοποιητική ριπή, όμως λίγο αργότερα ήρθε το 0-1. Ο Σέρχιο Ράμος απέτυχε να κόψει νέα σέντρα-ξυραφιά προς τον Λεβαντόφσκι και άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Κίμιχ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα για να ανοίξει το σκορ (3’, 0-1).

Όσο γρήγορα στράβωσε το ματς για την Ρεάλ Μαδρίτης, άλλο τόσο γρήγορα… ίσιωσε. Οι Βαυαροί ενστικτωδώς έδωσαν μέτρα και το πλήρωσαν ακριβά. Ο Μαρσέλο «κόλλησε» μαγικά την μπάλα με απίθανο κοντρόλ και με σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι βρήκε συστημένο τον Μπενζεμά, ο οποίος με μία απλή κεφαλιά σχεδόν σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1 (11’).

Στα… κόκκινα

Οι ταχύτητες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν φρενήρεις, ο ρυθμός ήταν στα κόκκινα με τις δύο ομάδες να παίζουν στα όρια. Ο Κέιλορ Νάβας αρνήθηκε το 1-2 σε προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και στην επόμενη φάση ο Χάμες Ροντρίγκες σχεδόν σε κενή εστία απέτυχε να δώσει ξανά προβάδισμα στους Βαυαρούς (33’) που έβρισκαν με σχετική ευκολία το δρόμο προς την περιοχή των Ισπανών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε για πρώτη φορά (38’), όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Ούλραϊχ (38’), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με γερμανικές διαμαρτυρίες, που φωνάζουν (δικαίως) για πέναλτι σε χέρι του Μαρσέλο έπειτα από σέντρα του Κίμιχ (46’).

Δώρο και πολιορκία

Είναι αλήθεια πως αν ο Μάνουελ Νόιερ ήταν υγιής τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο ζευγάρι. Πάντως αποκλείεται να έμπαινε το 2-1. Είχαν περάσει 30 δευτερόλεπτα στην επανάληψη, όταν  Τολισό έκανε ένα απλό γύρισμα προς τα πίσω, όμως ο Ούλραϊχ πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε μη δώσει έμμεσο, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να δωρίσει το 2-1 στον Μπενζεμά!

Κι από εκεί ξεκινά η βαυαρική πολιορκία. Με εξαίρεση μία τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κριστιάνο Ρονάλντο (55’), το γήπεδο έγειρε με την Μπάγερν να παίζει την Ρεάλ Μαδρίτης σαν την γάτα με το ποντίκι. Ο Κέιλορ Νάβας αρνήθηκε την ισοφάρισε σε σουτ του Αλάμπα (55’), όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε κοντινό πλασέ του Χάμες Ροντρίγκες που έφερε το 2-2 (63’) και έκανε το τελευταίο μισάωρο κόλαση.

Οι Βαυαροί κέρδισαν αμέτρητα κόρνερ (11’), ενώ Βαράν και Σέρχιο Ράμος αναδείχθηκαν σε ηρωικές μορφές φυλώντας… Θερμοπύλες. Ο Νάβας απέκρουσε εκπληκτικά σκαστό βολέ του Τολισό (72’) και η επιλογή του Χάινκες να ρίξει μέσα και τον Βάγκνερ και να παίξει με δύο φορ έκανε ακόμα πιο αφόρητη την πίεση.

Ωστόσο, οι Γερμανοί έμειναν στο παραλίγο. Τα θαλάσσωσαν άπειρες φορές λίγο πριν την τελική πάσα ή την τελική ενέργεια και η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε. Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και μετά από ένα μαρτυρικό εξάλεπτο καθυστερήσεων, όπου οι Γερμανοί είχαν τρεις σημαντικές στιγμές, το λυτρωτικό σφύριγμα του Τσακίρ έστειλε τους μερένγκες στον τελικό.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κόβατσιτς (72’ Κασεμίρο), Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (88’ Νάτσο), Μπενζεμά (72’ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τολισό (74’ Βάγκνερ), Χάμες Ροντρίγκες (84’ Τσάβι Μαρτίνες), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις