«Ροπαλιά» Ηρακλή και ήττα με 2-0 για τον ΝΠΣ Βόλος!

Βαριά «ροπαλιά» από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης δέχθηκε, ο ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, που οδηγούν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ.
Οι «κυανέρυθροι» παρουσίασαν κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο Καυτανζόγλειο στάδιο, το οποίο τους στοίχισε και τους τρεις βαθμούς. Ο ΝΠΣ Βόλος βρέθηκε σε ρόλο κυνηγού από το 28’, καθώς ο Τάι με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο Πτηνόπουλος «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη από το 63’ με υπέροχο πλασέ, έπειτα από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων.
Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν κατώτερος των προσδοκιών, καθώς μπορεί μέχρι το 28’ να κρατούσε το «μηδέν» στην εστία του, όμως, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν είχε καλή ανάπτυξη, του έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες, ενώ ο εκνευρισμός και τα συνεχόμενα λάθη, ήταν από τα χαρακτηριστικά που σημάδεψαν τους «κυανέρυθρους» στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Ο Χουάν Φεράντο δεν μπόρεσε με τις επιλογές του να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο των «κυανέρυθρων» που αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν άλλαξε τη διάταξη του και παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος, σε ένα από τα δύο σχήματα (σ.σ. τη διάταξη 4-2-3-1), που ακολουθεί από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου (σ.σ. επίσης χρησιμοποιεί το σύστημα 4-3-3).

Πώς παρατάχθηκαν οι «κυανέρυθροι»
Ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο, δεν αποδέσμευσε τους ποδοσφαιριστές του από το αγαπημένο του 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπουργάνης, που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας του ΝΠΣ Βόλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Ουνγιαλίδης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Γκαλίτσιος και Τζελίδης. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Πίτου Γκαρσία, με τον Καμπαγέρο, ενώ μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Πέντα, που είχε ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Δεμηρτζόγλου και Μελισσόπουλος, ενώ θέση στην κορυφή της επίθεσης των «κυανέρυθρων» πήρε ο Ηλιόπουλος.

Σε ρόλο κυνηγού ο ΝΠΣ Βόλος!
Έπρεπε να περάσουν περίπου σχεδόν είκοσι λεπτά για να πραγματοποιηθεί το πρώτο σουτ στο παιχνίδι. Στο 19’ ο Τάι επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΝΠΣ Βόλος.
Μετά από εννέα λεπτά, ο Ηρακλής ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Ρόβας βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΝΠΣ Βόλος, πασάροντας στη συνέχεια τη μπάλα στον Τάι, που βρισκόταν λίγο δίπλα του, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει σωστά τον Μπουργάνη και να ανοίγει το σκορ για τη γηπεδούχο ομάδα.
Στο 32’ ο Ηρακλής λίγο έλειψε να «καθαρίσει» το ματς. Ο Παναγιωτούδης δοκίμασε να σουτάρει από πλάγια θέση, με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του νεοσύστατου ποδοσφαιρικού συλλόγου, πριν απομακρυνθεί από τους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων.
Στο επόμενο λεπτό, ο Χουάν Φεράντο, αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον Ντεντάκη και να περάσει στη θέση του, τον Βολιώτη ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρο Ζέρη, ο οποίος πήρε επίσης θέση στο δεξί άκρο της άμυνας του ΝΠΣ Βόλος. Όμως, η συγκεκριμένη κίνηση του Ισπανού τεχνικού δεν επηρέασε θεαματικά την απόδοση των φιλοξενούμενων, που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ηρακλή.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πτηνόπουλος δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία των «κυανέρυθρων». Στο 40’ ο Ηλιόπουλος έπιασε το σουτ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βοσνιάδη.
Με τη συμπλήρωση του 45λέπτου, σημειώθηκε και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Δεμηρτζόγλου επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Βοσνιάδης απέκρουσε με δυσκολία, πριν απομακρύνουν τη μπάλα και παράλληλα τον κίνδυνο, οι αμυντικοί του.
Μέχρι τη συμπλήρωση των τριών λεπτών των καθυστερήσεων (45’+3’) δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, πέρα από την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Τάι για διαμαρτυρία και έτσι ο ΝΠΣ Βόλος έφυγε για τα αποδυτήρια, βρισκόμενος πίσω στο σκορ με ένα τέρμα.

«Κλείδωσε» τη νίκη με Πτηνόπουλο, ο Ηρακλής!
Στο 54’ ο Τάι προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Μπουργάνη, αλλά ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» έπεσε στη δεξιά πλευρά της εστίας του, όπου κατάφερε να διώξει με τα δάχτυλα τη μπάλα και να παραχωρήσει κόρνερ στην ομάδα του Ηρακλή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πτηνόπουλος δοκίμασε ένα σουτ από τα αριστερά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.
Όμως, ο ίδιος παίκτης κατάφερε στο 63’ να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του. Ο Παναγιωτούδης έβγαλε μακρινή μπαλιά, με τους κεντρικούς αμυντικούς του ΝΠΣ Βόλος να μην μπορούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο και τον Πτηνόπουλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας, πλασάροντας στην αριστερή γωνία του Μπουργάνη και διπλασιάζοντας παράλληλα, τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 70’ ο ΝΠΣ Βόλος λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ. Ο Γκαλίτσιος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την αντίπαλη περιοχή, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Πίτου Γκαρσία από τη δεξιά πλευρά με ανάποδο πόδι, αλλά η κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού των «κυανέρυθων» πέρασε ελάχιστα άουτ.
Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ. Μάλιστα, οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών του ΝΠΣ Βόλος έδειχναν έντονο εκνευρισμό και έλλειψη ψυχραιμίας, καθώς η σέντρα του Ουνγιαλίδη από την αριστερή πλευρά έφυγε απελπιστικά άουτ, αλλά και το σουτ που επιχείρησε από μακριά ο Ζέρης στο 87’, είχε την ίδια κατάληξη.
Πλέον ο ΝΠΣ Βόλος καλείται να ξεπεράσει το άσχημο αποτέλεσμα που έφερε στο Καυτανζόγλειο στάδιο και να συνέλθει από την «ροπαλιά» του Ηρακλή για να συνεχίσει την προσπάθεια της κατάκτησης μιας εκ των δύο θέσεων του πρώτου ομίλου των αγώνων κατάταξης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, που οδηγούν στη Φούτμπολ Λιγκ, ξεκινώντας από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Τηλυκράτη, την ερχόμενη Κυριακή.

Σκόρερ
: 28’ Τάι, 63’ Πτηνόπουλος.
Κίτρινες: 45’+2’ Τάι-52’ Ζέρης, 65’ Ουνγιαλίδης, 69’ Καμπαγέρο.
Διαιτητής
: Κοτσάνης (Δράμας).
Βοηθοί: Κωτούλας (Κιλκίς), Τσακίρης (Δράμας).
ΗΡΑΚΛΗΣ
: Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Τάι (83’ Ντε Σμεντ), Ρόβας, Παναγιωτούδης (72’ Κωστούλας), Παπαδόπουλος (92’ Κουρέλλας), Πτηνόπουλος (82’ Αμαραντίδης), Καζναφέρης.
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ
: Μπουργάνης ,Ντεντάκης (33’ Ζέρης), Πέντα, Γκαλίτσιος, Μελισσόπουλος (66’ Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου (71’ Ντόσης), Καμπαγέρο, Τζελίδης, Ηλιόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Ουνγιαλίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις