Ήττα με 81-56 για τον Ολυμπιακό Β. από τις Εσπερίδες, “φωνάζει” για τη διαιτησία

Την ήττα με 81-56 από τις Εσπερίδες γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Εσπέρου η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι άουτ. Έτσι, η ομάδα της Καλλιθέας έκανε το 2-1 στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και η σειρά των αγώνων μεταφέρεται την Κυριακή στο Βόλο.

Ο Ολυμπιακός έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία και κυρίως από τον πρώτο διαιτητή Κυριακόπουλο. Στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού χρεώθηκε στο 15ο δευτερόλεπτο με φάουλ η Ουίλιαμς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στην Αμερικανίδα σέντερ καταλογίστηκε δεύτερο φάουλ, αυτή τη φορά αμυντικό. Πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μιχάλης Καπουρνιώτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, για να προηγηθούν πολύ νωρίς οι Εσπερίδες με 9-2. Ύστερα από μια καταστροφική πρώτη περίοδο για τον Ολυμπιακό, το σκορ ήταν 22-7 υπέρ των γηπεδούχων.

Στη δεύτερη περίοδο τραυματίστηκε στο πρόσωπο από αγκωνιά αντιπάλου η Ευτυχία Δεληγιάννη (δεν καταλογίστηκε ούτε φάουλ). Η παίκτρια του Ολυμπιακού περίμενε μία περίπου ώρα να έρθει ασθενοφόρο (δεν σταματούσε να αιμορραγεί) για να διακομισθεί τελικά στο νοσοκομείο με ταξί, συνοδεία του φυσικοθεραπευτή της ομάδας, κ. Καΐδη. Της τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα εσωτερικά του στόματος.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως από το 15’ η Σίσι Άντριους αγωνιζόταν με τέσσερα φάουλ, για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 42-24 υπέρ των Εσπερίδων.

Στο δεύτερο  ημίχρονο βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας, με τις Εσπερίδες, ωστόσο, να ελέγχουν το παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 26’ όπου οι διαιτητές έδωσαν από μία τεχνική ποινή στους προπονητές των δύο ομάδων. Για τον Μιχάλη Καπουρνιώτη αυτή ήταν η δεύτερη, που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί από το παιχνίδι. Μάλιστα, δεν του επιτράπηκε να καθίσει στην κερκίδα και πήγε στα αποδυτήρια.  Χρέη προπονητή ανέλαβε η αρχηγός της ομάδας, Νίκη Ζέρβα, η οποία δεν αγωνίστηκε, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι γηπεδούχες είχαν πάρει μια σημαντική διαφορά στο σκορ (το ματς δεν γύριζε), με τις «ερυθρόλευκες» να παίζουν συντηρητικά στην τελευταία περίοδο και να κρατούν δυνάμεις, καθώς την Κυριακή στο Βόλο υπάρχει νέο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να διεκδικήσει στις 9 Μαΐου στην Καλλιθέα την παραμονή του στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός είχε 17/28 βολές, 15/40 δίποντα και 3/20 τρίποντα. Υστέρησε στα ριμπάουντ, καθώς οι Εσπερίδες πήραν 56 έναντι 31 του Ολυμπιακού.

Πρώτη σκόρερ του βολιώτικου συγκροτήματος ήταν η Ουίλιαμς, η οποία σημείωσε 22 πόντους, ενώ 11 σημείωσε η Σουλτάνη. Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Ταντουρόφσκα και Άντριους, οι οποίες σημείωσαν από πέντε πόντους.

Από τις Εσπερίδες η Λούνα Κάστρο σημείωσε 21 πόντους, ενώ 17 πέτυχε η Λουκάτου.

Δεκάλεπτα: 22-7, 42-24, 62-39, 81-56
Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Νάστος
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Ρουμπελάκης): Τζαμπάζη, Μούρερ 16 (1), Δανούση, Ευμορφοπούλου 9 (1), Λουκάτου 17 (3), Στεφάτου 3 (1), Καψοκώλη, Λίτσι 5, Μπαλωμένου, Ζότοβα 7 (1), Παπακώστα, Λούνα-Κάστρο 21.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 7 (1), Γαλιατσάτου 2, Ταντουρόφσκα 5 (1), Σουλτανη 11 (1), Αγαγιώτου, Άντριους 5, Ζέρβα, Ουίλιαμς 22, Κωτούλα 2, Δεληγιάννη 2.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις