Ποιες ομάδες άλλαξαν στάση και έσωσαν τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό

Τρεις φορές χρειάστηκε να έρθει στο ΔΣ της Super League το θέμα της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού (το οποίο η Super League το είχε εισηγηθεί στην ΕΠΟ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο) για να καταφέρει να περάσει έστω και οριακά και να δοθεί έτσι το φιλί της ζωής στον ετοιμοθάνατο Παναθηναϊκό.

Για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και να αντικατασταθεί με την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στο νέο πρωτάθλημα και περιορισμό στις μεταγραφές, χρειάστηκε η κινητοποίηση της ΑΕΚ αλλά και η συνεπής ψήφος του «αιώνιου εχθρού» Ολυμπιακού.

Την πρώτη φορά που ήρθε το θέμα στο ΔΣ της λίγκας δεν πέρασε. Τη δεύτερη φορά επειδή πάλι δεν θα πέρναγε οι ομάδες που το πρότειναν προκάλεσαν τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Την τρίτη φορά όμως ο σκοπός επετεύχθη. Για να επιτευχθεί κάποιες ομάδες χρειάστηκε να αλλάξουν στάση. Συγκεκριμένα:

– Ο Λεβαδειακός, ο οποίος ωφελήθηκε πέρυσι και παρέμεινε στην κατηγορία επειδή υποβιβάστηκε λόγω μη αδειοδότησης ο Ηρακλής, ενώ διέρρεε ότι θα απέχει ως ωφελημένος της περσινής σεζόν, τελικά ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού.

-Η ΑΕΛ παρότι ο Αλέξης Κούγιας μετά την τεχνητή έλλειψη απαρτίας δήλωσε ότι δεν θα δώσει ξανά το «παρών» σε συμβούλιο με το ίδιο θέμα ήρθε και ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ποινής.

– Ο Παναιτωλικός και ο Απόλλων μολονότι στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει κατά, άλλαξαν στάση και ψήφισαν υπέρ της αλλαγής της ποινής.

-Η Ξάνθη στην πρώτη ψηφοφορία είχε δώσει απλά το «παρών», τώρα άλλαξε και αυτή στάση ψηφίζοντας υπέρ.

– Τέλος, η Κασσιόπη, η οποία ανήκει στις ομάδες που έχουν καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, στην πρώτη ψηφοφορία τάχθηκε κατά της αλλαγής της ποινής ψηφίζοντας λευκό, τη δεύτερη φορά υπέγραψε για να γίνει ΔΣ με θέμα την αλλαγή ποινής, αλλά δεν έσωσε το «παρών» κάτι που έκανε και τώρα. Ετσι, με τον τρόπο της βοήθησε αφού αν ήταν παρούσα και ψήφιζε κατά ή λευκό θα μπλόκαρε την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις