Με Ντιέγκο Κόστα η Ατλέτικο Μαδρ. στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

Με οδηγό τον Ντιέγκο Κόστα… Με τον 29χρονο επιθετικό να κάνει σπουδαία εμφάνιση, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Άρσεναλ το βράδυ της Πέμπτης (3/5) και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο 29χρονος επιθετικός, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Γκριεζμάν και Γοδίν, σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και τερμάτισε άδοξα την ευρωπαϊκή πορεία του Αρσέν Βενγκέρ στους πάγκους.

Οι «ροχιμπλάνκος» παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στην άμυνα, μην επιτρέποντας στους «κανονιέρηδες« να γίνουν απειλητικοί, πλην ελάχιστων περιπτώσεων.

Και οι δυο ομάδες έπαιξαν συντηρητικά στο πρώτο ημίχρονο, με του Μαδριλένους να έχουν μία μικρή υπεροχή.

Στο 6′ το πλασέ του Ντιέγκο Κόστα δεν βρήκε στόχο ενώ έντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση που στιγμάτισε το πρώτο 45λεπτο. Ο Κοσιελνί στραβοπάτησε σε μία ανύποπτη φάση και έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας από τον πόνο. Όπως ήταν λογικό δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Τσέιμπερς να τον αντικαθιστά.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε κακό ρυθμό με πολλά λάθη εκατέρωθεν… Μάλιστα, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 37′ για να δούμε ένα καλό σουτ του Κόκε να περνά μόλις άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γκριεζμάν δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση.

Ωστόσο, οι «ροχιμπλάνκος» κρατούσαν το καλό για το τέλος, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Ντιέγκο Κόστα με σουτ έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ ήθελε αλλά δεν μπορούσε… Είχε κάποιες καλές στιγμές με Ράμσεϊ (52′) και Τσάκα (63′) αλλά δεν έκανε τη ζημιά. Η μεγαλύτερη στιγμή της, πάντως, ήρθε στο 72′ με το σουτ του Μικχταριάν να περνά λίγο πάνω από την εστία.

Οι Μαδριλένοι λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0 στο 88′ αλλά ο Τόρες στην τελευταία του εντός έδρας ευρωπαϊκή παρουσία με τη φανέλα της αγαπημένης του Ατλέτικο δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα.

Κίτρινες: 52′ Γκάμπι, 71′ Σαούλ, 78′ Ντιέγκο Κόστα – 42′ Γουίλσιρ, 58′ Μονρεάλ, 78′ Μουστάφι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Πάρτεϊ (90+3′ Σάβιτς), Χιμένες, Γοδίν, Λούκας Ερνάντες, Γκάμπι, Κόκε, Βιτόλο (74′ Κορέα), Σαούλ, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (83′ Τόρες)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (12′ Τσέιμπερς), Μονρεάλ, Τσάκα, Γουίλσιρ (68′ Μικχταριάν), Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις