Πάει για κούπα η “Βασίλισσα”

Με τέτοιο κόσμο δεν γινόταν να χάσει… Μπροστά σε περισσότερους από 18.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ επικράτησε με 77-75 της Μούρθια το βράδυ της Παρασκευής (4/5), στον δεύτερο ημιτελικό του Φάιναλ-4 Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, και ετοιμάζεται να ζήσει μέρες του ’68!

Η Ένωση έκανε τα εύκολα, δύσκολα στο τέλος, κόντρα στους σκληροτράχηλους Ισπανούς, ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (6/5), όπου θα διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της κόντρα στη Μονακό.

Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ αλλά να καταφέρνει με μπροστάρη τον Χάρις να έχει το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (18-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η παρουσία του Ξανθόπουλου στο παρκέ είχε ευεργετικό αποτέλεσμα για την Ένωση, καθώς ο έμπειρος πλέι μέικερ «έδεσε» για τα καλά την άμυνά της. Την ίδια στιγμή ο επιθετικός οίστρος των Πάντερ και Χάρις της έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στο +15 (37-22).

Ωστόσο, η επιλογή του Ναβάρο να παίξει ζώνη, δυσκόλεψε πολύ τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι υπέπεσαν σε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους Ισπανούς να μειώσουν σε 40-34, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η Μούρθια έπαιξε ορθόδοξο μπάσκετ και το εξαργύρωσε, χάρις και στην μεγάλη της κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ. Κάπως έτσι, το τέλος της την βρήκε στο -1 (55-54), με το παιχνίδι να είναι πλέον στην κόψη του ξυραφιού.

Στην καθοριστική τέταρτη περίοδο μίλησε η ποιότητα του Χάρις, ο οποίος σημείωσε κρίσιμα καλάθια, κρατώντας τη «Βασίλισσα» μπροστά στο σκορ. Ακόμα, μάλιστα, και όταν ο «καυτός» Μπενίτε έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, σκοράροντας συνεχόμενους πόντους, οι παίκτες του Σάκοτα κρατούσαν τη διαφορά.

Στο τελευταίο, πάντως, δίλεπτο υπέπεσαν σε ολέθρια λάθη, με αποτέλεσμα η Μούρθια να μειώσει στον πόντο (76-75).

Στα 5,3 δευτερόλεπτα, ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ, έβαλε μία τη μία από τις δύο βολές για το 77-75, με τον Ρόχας να μην καταφέρνει να σκοράρει στην επαναφορά και την ΑΕΚ να προκρίνεται στον τελικό.

Πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου» ήταν ο Χάρις, που σταμάτησε στους 20 πόντους, , πολύ καλό ματς έκαναν και οι Πάντερ (16 π.), Σάκοτα (15 π.) ωστόσο καθοριστικός ήταν ο Ξανθόπουλος που έπαιξε φοβερή άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20 (9/13 δίποντα), Τζέιμς 6 (1), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 9, Πάντερ 16 (4), Βασιλόπουλος 1.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Λίμα 4, Όλεσον 10 (1), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ), Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, Σοκό 12 (8 ριμπάουντ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις