Στέφεται η πρωταθλήτρια ΑΕΚ

Η μέρα που καρτερούσαν για 24 ολόκληρα χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ είναι πλέον εδώ. Μετά τη μαθηματική και πέρα από κάθε δικαστικό… αστερίσκο κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήρθε η ώρα της στέψης. Οι «κιτρινόμαυροι» θα σηκώσουν μετά το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (19:00) στη Ριζούπολη το τρόπαιο και στη συνέχεια θα το πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο τους σε ένα πάρτι που θα’ χει στηθεί ώρες πριν στη γειτονιά της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η «Ένωση» θα πάρει στα χέρια της την κούπα μπροστά σε ένα κοινό που κατά συντριπτική πλειοψηφία θα είναι δικό της και δίχως μεγάλη καθυστέρηση θα επιβιβαστούν όλα τα μέλη της ομάδας σε ανοιχτό πούλμαν, το οποίο θα μεταφέρει την ΑΕΚ στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας για να αποθεωθεί όπως της πρέπει από χιλιάδες φίλους της.

Επειδή όμως θα γίνει και… ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι για να ολοκληρώσουν με νίκη το πρωτάθλημα και να πάρουν ώθηση για τον τελικό Κυπέλλου σε μια εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και αναμένεται να παίξουν ως επί το πλείστον οι παίκτες που προορίζονται για το μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου. Εκτός μάχης είναι ο Τσιγκρίνσκι λόγω μιας σύσπασης στο δικέφαλο που πάντως δεν εμπνέει ανησυχία εν όψει τελικού, όπως και ο τραυματίας Μασούντ, ενώ επανέρχονται Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο που εξέτισαν την ποινή τους.

Αν και οποιαδήποτε πρόβλεψη για ενδεκάδα είναι παρακινδυνευμένη, το πιθανότερο είναι πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με Μπάρκα, Βράνιες, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Λιβάγια, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο. Στην αποστολή βρίσκονται πέρα από τους παραπάνω και οι Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Λόπες, Μοράν, Μάνταλος και Γιακουμάκης.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις