Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 25ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Η 25η αγωνιστική έδωσε τέλος σε όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν μέχρι τώρα, στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας,  αφού ανέδειξε πρωταθλητή τον Θησέα, αλλά και τις ομάδες που υποβιβάζονται στην παρακάτω κατηγορία, όπου τον Ανθ. Γαζή θα ακολουθήσει ο Πηλέας.

Το μόνο που απομένει είναι να διευκρινιστεί αν αυτοί που υποβιβάζονται θα είναι δύο ή τρεις (οπότε θα υποβιβαστεί και ο Παγασητικός, υστερεί και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με Ηρακλή Β.), κατ’ αντιστοιχία της απόφασης που πρωτόδικα έχει κερδίσει ο Ρήγας, αναφορικά με την καταγγελία εναντίον της Θήβας,  απόφαση που θα προσδιορίσει το αν τελικά η ομάδα του Βελεστίνου θα μείνει ή όχι στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Ο Θησέας ήρθε ισόπαλος στην Σκιάθο (0-0)  με την τοπική ομάδα,  αποτέλεσμα όμως που δεν στεναχώρησε κανέναν, αφού έδωσε τον πολυπόθητο πόντο,  που σημαίνει και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα της Αγριάς.

Ο Διαγόρας τίμησε τη δική του πορεία στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την Ακρόπολη με 2-1 στην ουδέτερη  έδρα του Βελεστίνου. Αυτή η νίκη όμως δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού την ίδια ώρα η υπόθεση τίτλος έλαβε τέλος στη Σκιάθο.

Ο Πρωτεσίλαος πιστός στην παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε, επικράτησε άνετα επί του Μαγνησιακού με 3-1, κλείνοντας με θετικό τρόπο της εντός έδρας παρουσίες του. Από την άλλη πλευρά ο Μαγνησιακός παραμένει χωρίς νίκη, από την 18η αγωνιστική.

Η Αγ. Παρασκευή στο τοπικό ντέρμπι με τον Σαρακηνό, αν και είχε καλύτερη παρουσία, δεν εκμεταλλεύτηκε την κούραση τον φιλοξενούμενων (που δύο μέρες πριν είχαν φιλικό με τη Νίκη Βόλου) ώστε  να κατακτήσει μια νίκη γοήτρου, καθώς οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόπαλες (1-1).

Ο Ηρακλής στο γήπεδο Δημητριάς έκανε νίκη με 2-1 επί του Πυράσου, αποτέλεσμα που του έδωσε την δυνατότητα να απομακρυνθεί από κάθε σενάριο υποβιβασμού,  δεδομένου ότι υπερτερεί και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Παγασητικό, που είναι ο μόνος που μπορεί να τον  φτάσει στη βαθμολογία. Έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή αν και ξεκίνησε με -2 βαθμούς τιμωρία, που έφερε από την προηγούμενη σεζόν.
Από την άλλη πλευρά ο Πύρασος με ανανεωμένο ρόστερ έπαιξε χωρίς άγχος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν προσωρινά ισοφαρίσει.

Τέλος σε αναμέτρηση χωρίς καμία σκοπιμότητα, Αίαντας κι Άνθ. Γαζής έπαιξαν στη Σούρπη χωρίς άγχος,  πέτυχαν πολλά τέρματα (5-1), ενώ δημιούργησαν κι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους εκτός από τα πέντε τέρματα να έχουν και δυο δοκάρια.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής
Ηρακλής Β.- Πύρασος 2-1
Αγ. Παρασκευή- Σαρακηνός 1-1
Παγασητικός- Πηλέας 5-1
Πρωτεσίλαος- Μαγνησιακός 3-1
Σκιάθος- Θησέας 0-0
Ακρόπολις- Διαγόρας 1-2
Αίας- Ανθ. Γαζής 5-1

Η βαθμολογία
*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Αφαίρεση 3 βαθμών έχουν ο Πύρασος (από το εντός έδρας παιχνίδι με Σαρακηνό) και Ακρόπολη (από εντός έδρας παιχνίδι με Άνθ. Γαζή)
*** Ένα αγώνα λιγότερο έχουν Σκιάθος και Ανθ. Γαζής

Η επόμενη 26η αγωνιστική (12-13/5/2018)
Αγ. Παρασκευή- Ηρακλής Β.
Πύρασος- Παγασητικός
Σαρακηνός- Πρωτεσίλαος
Πηλέας- Σκιάθος
Μαγνησιακός- Ακρόπολις
Θησέας- Αίας
Ανθ. Γαζής- Διαγόρας

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 25η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Ο Θησέας πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ… με ισοπαλία στη Σκιάθο
Ο Παγασητικός κέρδισε Πηλέα… και παραμονή
Στο Βελεστίνο ο Διαγόρας, 1-2 την Ακρόπολη
Με νίκη ο Ηρακλής Β., εξασφάλισε παραμονή…
“Χ”ωρίς νικητή το τοπικό ντέρμπι Αγ. Παρασκευή- Σαρακηνός
Άνετη επικράτηση Πρωτεσίλαου, επί του Μαγνησιακού
Ευρεία νίκη για Αίαντα, σε αναμέτρηση χωρίς σκοπιμότητα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις