Τέσσερα μετάλλια ο ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ο ΝΟΒΑ αποδεικνύει σε κάθε διοργάνωση της καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης ότι παραμένει μεγάλη δύναμη στον ελλαδικό χώρο. Στο πρωτάθλημα νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης κατέκτησε τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα), ενώ στη γενική βαθμολογία ήταν δεύτερος.

Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά. Οι Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Αναστασία Δοδοντζίδη, Χρυσούλα Ιωάννου, Κυριακή Καραγιάννη, Αναστασία Κουτσελίνη, Βασιλική Κοφίδη, Γεωργία Μαντζαφλέρη, Παρασκευή Τσέντζου, Ελένη Φραγκάκη εκτέλεσαν άριστα το πρόγραμμά τους και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα του Κόμπο. Οι αθλήτριες του Κυριάκου Τάσιου βαθμολογήθηκαν με 84.300 και πήραν την 1η θέση, αφήνοντας στη 2η τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης που είχε 84.000 βαθμούς και στην 3η τον Ν.Ο. Χανίων με 80.2333 βαθμούς.

Στο Ομαδικό ο ΝΟΒΑ πήρε την 2η θέση με τις Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Αναστασία Δοδοντζίδη, Χρυσούλα Ιωάννου, Αναστασία Κουτσελίνη, Βασιλική Κοφίδη, Παρασκευή Τσέντζου, Ελένη Φραγκάκη (αναπληρωματικές Γεωργία Μαντζαφλέρη, Κυριακή Καραγιάννη).

Στο Ντουέτο ήλθε ακόμη ένα μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο, αφού οι Βασιλική Κοφίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη (αναπληρωματική Χρυσούλα Ιωάννου) πήραν την 3η θέση. Στο ίδιο αγώνισμα οι Αναστασία Κουτσελίνη, Αναστασία Δοδοντσίδη πήραν την 10η θέση. Τέλος, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟΒΑ στο μικτό ντουέτο με τους Βασίλη Μακρή και Κυριακή Καραγιάννη, που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων.

Στη βαθμολογία πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 104 πόντους, ενώ ο βολιώτικος όμιλος ήταν δεύτερος με 83. Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότερες αθλήτριες είναι μικρότερες ηλικιακά από την κατηγορία τους.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι έμειναν στην Αθήνα για να προπονηθούν με την Εθνική ομάδα πέντε μέλη της αποστολής του ΝΟΒΑ. Πρόκειται για τις Κοφίδη, Δοδοντσίδη, Κουτσελίνη, Γκαγιάννη και τον Μακρή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις