Κούγιας για Αντωνίου: «Να φτιάξουμε έναν δικό μας προπονητή»

Η ΑΕΛ θα πορευτεί τη νέα σεζόν με τον Σωτήρη Αντωνίου και σήμερα ο Αλέξης Κούγιας τον παρουσίασε επίσημα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στην τρέχουσα σεζόν, η ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσίασε επίσημα τον Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα προπονητή στα τελευταία παιχνίδια της φετινής χρονιάς και θα παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας. Τον νεαρό τεχνικό, καθώς και τον συνεργάτη του, Γιάννη Προβίδα, παρουσίασε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Η ΑΕΛ παρουσιάζει ένα προπονητή που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ στη περιοχή και έναν βοηθό του που τίμησε την φανέλα της ομάδας μας. Θέλω να κάνει το άλμα στην Σούπερ Λίγκα ο Σωτήρης Αντωνίου. Θέλω ένα μόνιμο διοικητικό σχήμα. Το δεύτερο είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας προπονητή και την επιλογή συνεργατών πάλι σε μόνιμο σχήμα. Όλοι νιώθουμε όμως πως η επιλογή των Αντωνίου-Προβίδα μπορεί να πετύχει.

Αμέσως με την πρώτη προπόνηση στην ομάδα μας έφτιαξε το κλίμα και έδειξε ο ίδιος μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Επίσης, η αλλαγή του σχήματος σε 3-5-2 έφερε αποτελέσματα, είναι ένα ευρωπαϊκό σχήμα και όλες οι μεγάλες ομάδες παίζουν αυτό το σύστημα. Τον Σωτήρη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, όπως και τον Γιάννη. Θεωρώ πως είναι ιδανικός συνδυασμός αυτοί οι δύο άνθρωποι. Βλέπετε τι γίνεται στις μεγάλες ομάδες, που αλλάζουν συνέχεια προπονητές. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεις Έλληνες προπονητές. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο δικός μας προπονητής. Θέλουμε να βλέπει ο προπονητής μας την ΑΕΛ σαν την Ρεάλ Μαδρίτης. Μακάρι να έχουμε επιτυχίες μαζί του. Θα είναι εδώ η Ιθάκη τους».

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Αντωνίου ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κ. Κούγια για τα λόγια του αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μπορέσω να δημιουργήσω μια ΑΕΛ που θα ψηλώσει και άλλο. Εξ αρχής από τη χρονιά που έρχεται να είναι πρωταγωνίστρια. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή. Οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Αλλάξαμε ριζικά τη φιλοσοφία και το σχηματισμό της ομάδας. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα νέο τρόπο ποδοσφαίρου. Η ατυχία που είχαμε ήταν να μην αγωνιστούμε κομπλέ σε κανένα παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά μας έδωσε μεγάλη ώθηση και δύναμη και ευχαριστούμε τους παίκτες για όσα έκαναν. Η νέα χρονιά θα είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να αξιοποιήσουμε τα παιδιά από το νομό. Να έχουμε μαζί μας κάποια παιδιά από τις ομάδες Νέων και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η ομάδα δεν έχει “ταβάνι”. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία».

onsports.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις