Κούγιας: «Tην ΑΕΚ τη βοήθησαν πάρα πολύ οι πλαϊνοί»

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, όπου αναφέρθηκε τόσο στις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του βουλευτή Ψαριανού, όσο και σε άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Κούγιας τόνισε αρχικά: «Επειδή το έψαξα το θέμα, καθώς είχα εκπλαγεί με το θράσος του. Δούλευε στο ραδιόφωνο του Κόκκαλη και διατυμπάνιζε την κομματική του ταυτότητα, το ΠΑΣΟΚ. Τον συνάντησα σε μία υπόθεση όπου κατηγορούνταν κάποιος νεαρός για την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων και ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης μπαρ πίσω από το Χίλτον. Έχει εκλεγεί με 3.000 ψήφους, αριθμός ψήφων που δε σε βγάζει ούτε δημοτικό σύμβουλο περιφερειακού Δήμου της Αθήνας. Είχε κάνει ένα νόμο ο φίλος μου ο Σκανδαλίδης, προκειμένου να εκλέγονται αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, όχι μόνο έκανε το ατόπημα να κάνει κριτική για τον τρόπο που έγινε πρωταθλήτρια η ομάδα μου, αλλά έβαλε και το χαρακτηρισμό αελ – τυρί και μπάοκ, που δεν το χρησιμοποιούν ούτε οι χαμηλοτάτου επιπέδου χούλιγκαν. Επειδή οι άνθρωποι που ήρθαν από τον Πόντο δεν ήξεραν καλά ελληνικά, δεν μπορούσαν να πουν καλά το «π». Ο συγκεκριμένος είχε… φιλήσει κατουρημένες ποδιές και πλέον εκθέτει τον Κόκκαλη».

Και πρόσθεσε: «Το να γνωρίζεις μέσα από τα δικαστήρια του ανθρώπους, αποκτάς τη δυνατότητα να τους κοστολογείς. Οι βουλευτές έχουν ασυλία στο ποινικό κομμάτι, όχι στο αστικό. Υπάρχουν και οι συνθήκες μειωμένου καταλογισμού, όπου περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν πιει πολύ, οι τοξικομανείς, γι’ αυτό και δεν είναι εγκλήματα. Το μόνο που μπορώ να του αναγνωρίσω είναι αυτό. Σκέφτηκε ότι βγήκε την προηγούμενη φορά με 3.000 ψήφους. Άρα… δε θα βρουν τώρα 3.000 αγριεμένοι Αεκτσήδες για να τον ψηφίσουν; Την ημέρα που είχα πάρει την ΑΕΚ έκανε μοιρολόι στο ραδιόφωνο. Δεν ξέρεις πώς να χειριστείς αυτό το άτομο. Προσωπικά τον λυπάμαι. Δεν έχω δοκιμάσει τσιγάρο στη ζωή μου. Πηγαίνω στα μπουζούκια και δεν πίνω. Τόλμησε, λοιπόν, να εξισώσει εμένα με αυτόν. Πρέπει να είναι στο… τελευταίο στάδιο, δε δικαιολογείται αλλιώς. Δε θυμάμαι ένα θέμα πολιτικό ή σοβαρό κοινωνικό, που να τον έχουν καλέσει για να πάρει θέση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή είναι οι μόνες ομάδες που παραμένουν οι παλιές ΠΑΕ, μπορούν να κινηθούν εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση».

Για τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος: «Θα γίνει ένας τέλειος τελικός, το οφείλουμε αυτό στο ποδόσφαιρο όλοι. Για τον ΠΑΟΚ ήταν το μεγαλύτερο αυτογκόλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει μία… σελίδα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Κομίνης, ο Ποντίκης και κυρίως ο τέταρτος, ο Στυλιάρας. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δήλωσαν τρομοκρατημένοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο λόγω της θέας του Σαββίδη με το όπλο… Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στον Γκαρθία θα έκανα μήνυση εκεί επί τόπου. Πάντως, βλέπω έναν υπέροχο τελικό από τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα-έξω, κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Δε θα μπορώ να είμαι στον αγώνα λόγω ενός συνεδρίου, αλλά θα στείλω το γιο μου, που είναι 15,5 χρονών».

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας κατέληξε ως εξής: «Ο Μελισσανίδης είναι ο εμπειρότερος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από μένα εν ζωή. Ο Σαμαράς του είχε δώσει τον ΟΠΑΠ, ο Φλαμπουράρης, γνωρίζοντας ότι είναι Νεοδημοκράτης, έτρεξε για να τον βοηθήσει για το γήπεδο. Επίσης, θα είναι μεγάλη υπόθεση αν ο «μπροστινός» του Ζάχαβι πάρει τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυροπάνος παίζει στην Άρσεναλ, ο Μανωλάς απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, ο Παπασταθόπουλος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων… Κάνει τεράστια βήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μελισσανίδης έχει κοντά του τον Μπάγεβιτς, τον Δημητριάδη, τον Λυμπερόπουλο και στο παρασκήνιο έχει τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τον Θωμά, ο οποίος ξέρει τι… κάνουν οι «πλαϊνοί» (σ.σ. οι επόπτες). Ο Θωμάς έχει πάντα τους «πλαϊνούς» και την ΑΕΚ τη βοήθησαν πάρα πολύ οι «πλαϊνοί». Σας είχα πει μετά το επεισόδιο με τον Ελ Καντουρί ότι εγώ δεν είμαι ο εχθρός του ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις