Μαρτίνς: «Χρειάζονται αλλαγές για να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός πρωταθλητής»

Για το γεγονός ότι πράγματι πρέπει να προκύψουν αλλαγές στο ρόστερ, αλλά όχι τόσο ριζικές, αφού έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει δεδομένη ποιότητα στο υπάρχον υλικό μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε επίσης ότι για εκείνον δεν παίζει τόσο ρόλο ένας Έλληνας ή ένας ξένος ποδοσφαιριστής, όσο ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ενώ αποκάλυψε ότι η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό έγινε πριν από έναν χρόνο μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν μίλησε με κανέναν συμπατριώτη του ώστε να μάθει πληροφορίες για τη νέα του ομάδα, αφού ήθελε να σχηματίσει τη δική του άποψη και σε ερώτηση σχετικά με τα παιδιά της Ακαδημίας που αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλους συλλόγους, υπογράμμισε ότι παίκτες όπως ο Σάλιακας, ο Τσιμίκας, ο Μανθάτης ή ο Σιώπης θα επιστρέψουν, ώστε να διαμορφώσει τη δική του εικόνα για αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που θα εκπροσωπήσω τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε έναν νέο κύκλο στην ομάδα διατηρώντας το τεράστιο μέγεθος που έχει ο σύλλογος αυτός».

Για τα συστατικά επιτυχίας: «Ποιότητα και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι και η υποχρέωση που έχουμε στους οπαδούς μας και επειδή δεν μπορείς πάντα να παίζει καλά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε με τη ψυχή μας».

Πότε έγινε η πρώτη επαφή κι εάν περίμενε ότι θα γίνουν τόσες πολλές αλλαγές: «Έγινε πριν από έναν χρόνο όταν ο Κριστιάν (σ.σ. Καρεμπε) ήρθε στην Πορτογαλία. Είναι λογικό μετά από χρονιές που δεν είναι τόσο επιτυχημένες να γίνονται αλλαγές. Θα γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται, όχι όμως τόσο ριζικές και πάντα σε συνεργασία με πρόεδρο για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες γιατί αυτός είναι ο στόχος».

Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του για να μάθει για τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω κάνε καμία συζήτηση με κανέναν. Είχα την ευκαιρία να δω την ομάδα και να έχω δική μου εικόνα και εκτίμηση και είναι καλό αυτό».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θα έχει ο Ολυμπιακός: «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν οι οπαδοί μας. Αυτό χάσαμε φέτος, τη φιλοσοφία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε αυτό στην ομάδα με δουλειά προσπαθήσουμε να την επαναφέρουμε με δουλειά και πίστη. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι καλοί αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Είμαι έτοιμος, ξέρω τι θέλουν οι οπαδοί μας και ξέρω πως πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός»

.

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην εικόνα συγκριτικά με πέρσι: «Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα που θα έχει τον έλεγχο του αγώνα και έτσι θα παίρνουμε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να δείξουμε στους αγώνες τη δουλειά που θα κάνουμε».

Για το ρόστερ:«Είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τη διοίκηση. Είμαστε σε διαδικασία που γνωρίζουμε τους παίκτες από την ακαδημία. Είχαμε την ευκαιρία και τώρα να έρθουν παίκτες και θα ξαναέρθουν από την ακαδημία για να τους παρατηρήσουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός ότι δεν έχει δουλέψει σε άλλη ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω που έχω έρθει, πως ο στόχος είναι ότι πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα μπορέσουμε να πετύχουμε, να παίρνουμε τις νίκες να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε. Θέλω οι παίκτες να δουλέψουν πάρα πολύ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Είναι σίγουρο ότι θα κοιτάξουμε στην Ακαδημία για να βρούμε παιδιά που θέλουν να δεσμευτούν σε αυτό».

Για το σχηματισμό του Ολυμπιακού: «Δεν έχει σημασία να πούμε το σύστημα. Θα εξαρτηθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να διαλέγουμε παίκτες με αφοσίωση, θέληση για δουλειά και δέσμευση για αυτό. Και αυτό θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με τέτοιους παίκτες και το σύστημα είναι δευτερεύον. Το σημαντικό για εμένα είναι η ποιότητα. Εάν μπορούμε με να το συνδυάσουμε και με Έλληνες παίκτες είναι καλό. Αυτό που όμως είναι το σημαντικό είναι η ποιότητα. Παρατηρούμε παίκτες από διάφορες αγορές».

Για το μήνυμα του στον κόσμο: «Από την αρχή είπα ότι γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι σημαντικός για την ομάδα. Θέλω να παρουσιάσω μια ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα. Να ξαναβρούν την ταυτότητα του νικητή. Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας γιατί και το πρωτάθλημα το νέο θα είναι αρκετά δύσκολο και οι αντίπαλοί μας καλοί».

Για το πόσο σημαντική θεωρεί ότι είναι η πειθαρχία: «Φυσικά και είναι σημαντική η πειθαρχία. Θα μας απασχολήσει. Οι παίκτες θα πρέπει να σέβονται και να βοηθήσουν τον σύλλογο να βρει την ταυτότητά του. Θέλουμε οποίος είναι στον σύλλογο να εκπροσωπεί σε όλες τις διαστάσεις τον σύλλογο αυτό».

Για το αν είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα ή το Europa League: «Και τα δύο… Πρέπει να κάνουμε προετοιμασία να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά αλλά και επειδή το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο πρέπει να προετοιμαστούμε ειδικά και για αυτό».