Στη… ρώσικη ρουλέτα πήρε την πρόκριση η Νίκη κόντρα στον Αστέρα

Στους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος προκρίθηκε η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στα πέναλτι εις βάρος του Αστέρα Ιτέας, σ’ ένα παιχνίδι που είχε πάθος, ένταση, τέσσερα γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα και το οποίο κρίθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα, καθώς το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (δεν υπήρξε νικητής), για να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, με τη Νίκη να προηγείται 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, με τέρματα των Λάιου και Αναστασίου. Στην επανάληψη ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2 με δύο γκολ του Σεϊτι.

Οι δύο ομάδες, μετά την ημίωρη παράτση, οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τη Νίκη να επικρατεί με 3-2.

Πως παρατάχθηκε η Νίκη

Η Νίκη παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Τζήμα, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Λάιος και το αριστερό ο Ζιώγας. Κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Χ. Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Βέργος και Μέτσε. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Α. Καρτσαμπάς (δεξιά), Τζάθας (αριστερά), ενώ ο Αναστασίου κινούνταν στην αρχή πίσω από τον Ντόλγκι, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης της Νίκης. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Αναστασίου πέρασε φορ και ο Ντόλγκι αγωνίστηκε ως «δεκάρι».

Δύο γκολ οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο

Η Νίκη μπήκε «διαβασμένη» στο παιχνίδι, με τους «κυανόλευκους» να ασκούν πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην αφήνουν τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν επιθετικά. Έκλεισαν όλους τους χώρους και προσπαθούσαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις το τέρμα του Λίβα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 6’. Ο Αναστασίου έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λίβα.

Οι γηπεδούχοι στο 17’ είχαν ένα σουτ του Αλεξίου, με τον Τζήμα να μπλοκάρει τη μπάλα, για να γίνει το 0-1 στο επόμενο λεπτό. Ο Λάιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Αστέρα και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 για τη Νίκη.

Το γκολ του Λάιου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στους «κυανόλευκους», οι οποίοι ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Στο 29’ ο Αναστασίου σούταρε για να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Λίβας, ενώ στο 31’ ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ, δίχως να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας του Αστέρα (μπλόκαρε τη μπάλα).

Η Πολύ καλή παρουσία της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε καρπούς με την επίτευξη και δεύτερου τέρματος στο 37’. Σκόρερ ο Αλέξανδρος Αναστασίου με κοντινή προβολή μέσα από την περιοχή, ύστερα από σέντρα του Ζιώγα από τα αριστερά.

Οι παίκτες της Νίκης κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα στο παιχνίδι, χάρη στα τέρματα των Λάιου και Αναστασίου και να μπουν σε θέση οδηγού.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 41’ όταν ο Αντωνίου εκτέλεσε φάουλ, ο Μπογδάνι πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Καλύτερος ο Αστέρας στο β’ μέρος

Η Νίκη ήταν πιο δραστήρια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 50’ σε σουτ του Ντόλγκι η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνομένων και απομακρύνθηκε. Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Μαλισιώβα να σουτάρει και τον Τζήμα να αποκρούει σωτήρια.

Ο Ντόλγκι στο 53’ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Λίβα, ωστόσο, το πλασέ του δεν ήταν καλό, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 58’ το τέρμα της Νίκης, όταν ο Γεωργουσόπουλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Τελικά, το γκολ για τον Αστέρα ήρθε στο 61’. Ο Σεΐτι μέσα από την περιοχή με σουτ μείωσε το σκορ σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, με την παρουσία του Γεωργουσόπουλου να είναι καταλυτική, καθώς ο παίκτης του Αστέρα άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 68’ ο Γεωργουσόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Τζήμα, τον οποίο πλάσαρε, αλλά ο Κραγιόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα, πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή.

Από τη πλευρά της η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 1-3 στο 71’ και να «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση. Ο Βουρδάκης προσπάθησε να νικήσει τον Λίβα με ψηλοκρεμαστό σουτ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Αστέρα.

Για να φτάσουμε στο 76’ όπου… μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Αφού λοιπόν ο Βουρδάκης δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2. Ο Αλεξίου πάσαρε στον Σεΐτι, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το σημαντικό προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχαν στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε διάστημα μισής ώρας δέχθηκαν δύο γκολ, για να γίνει έτσι το 2-2.

Στο 87’ ο Βουρδάκης έβγαλε ωραία σέντρα στον Αναστασίου, το σουτ του οποίου μπλόκαρε το Λίβας.

Η τελευταία καλή στιγμή στην κανονική διάρκεια του αγώνα σημειώθηκε στο 93’, όταν ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Τζάθας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Λίβα. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση, με τη Νίκη να υπερτερεί στο πρώτο ημίχρονο και τον Αστέρα να είναι καλύτερος στην επανάληψη.

Αποβολή Ζιώγα στην παράταση

Χωρίς κάτι το αξιόλογο και από τις δύο ομάδες κύλησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Στο δεύτερο μέρος η Νίκη έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ζιώγα στο 108’. Η κούραση ήταν εμφανής στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μέτσε απέκρουσε ο Λίβας

Πανάκης απέκρουσε ο Τζήμας

Αναστασίου 0-1

Αλεξίου 1-1

Τζάθας 1-2

Σεΐτι δοκάρι

Λάιος άουτ

Κουτσούμπας 2-2

Κραγιόπουλος 2-3

Γεωργουσόπουλος άουτ

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Δόσκορης, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

Κόκκινη: 108’ Ζιώγας (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Αντωνίου, Αρκουμάνης, Σεΐτι, Μαλισιώβας-Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Αναστασίου, Κραγιόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λίβας, Αρκουμάνης (72’ Κουτσούμπας), Δρίβας (46’ Γεωργουσόπουλος), Μπογδάνι, Πανάκης, Αντωνόπουλος, Μαλισιώβας, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου (109’ Τοπούζι), Σεΐτι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Α. Καρτσαμπάς (64’ Βουρδάκης), Χ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Λάιος, Κραγιόπουλος, Ζιώγας, Ντόλγκι (113’ Ματθαίου), Μέτσε, Τζάθας, Αναστασίου

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις