Κυπελλούχος η Γιουβέντους με “4άρα” επί της Μίλαν (video)

Στα χέρια της Γιουβέντους με την… υπογραφή της Μίλαν κατέληξε και το Κύπελλο Ιταλίας. Οι μπιανκονέρι εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη των παικτών των Γκατούζο έκαναν το 4-0 στο «Ολίμπικο» σήκωσαν την κούπα και πλέον θέλουν έναν βαθμό στο πρωτάθλημα για να φτάσουν στο τέταρτο σερί νταμπλ.

Μετά από ένα γενικά κακό ματς ο Μπενατιά πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ κι άνοιξε το σκορ στο 56’. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο δώρο του Ντοναρούμα που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει το σουτ του Ντάγκλας Κόστα το οποίο κατέληξε στα δίχτυα (61’). Σαν να μην έφτανε αυτό ο γκολκίπερ των ροσονέρι έκανε ακόμη μεγαλύτερη γκάφα στο 64’ και ξανά ο Μπενατιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Η απίστευτη αυτοκτονία της Μίλαν ολοκληρώθηκε στο 76’ όταν ο Κάλινιτς πέτυχε αυτογκόλ έπειτα από κόρνερ με κεφαλιά.
Το ματς:

Για τα δεδομένα των δύο ομάδων και ενός τελικού το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό τα πρώτα λεπτά. Τόσο η Γιουβέντους όσο και η Μίλαν προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει αν οι Κουτρόνε (8’) και Ντιμπάλα (16’) ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Αφού το γρήγορο γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο πλευρές στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στον χώρο του κέντρου με την Γιουβέντους να κερδίζει τις μονομαχίες και να πλησιάζει με μεγαλύτερη άνεση την περιοχή του Ντοναρούμα. Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι «ροσονέρι» πέρασαν στην αντεπίθεση και το παιχνίδι άνοιξε αρκετά όμως και πάλι δεν βγήκε κλασική ευκαιρία και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 να διατηρείται σε ένα γενικά πολύ μέτριο ματς.

Αρκετά καλύτερο ήταν το ξεκίνημα της Μίλαν μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Η Γιουβέντους βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέση άμυνας, ωστόσο, ο εξαιρετικός Ντιμπάλα το πήρε πάνω του και «γύρισε» τον διακόπτη. Λίγο αργότερα ήρθε και το γκολ του Μπενατιά, που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ρομανιόλι και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν καλά-καλά καταλάβουν το τι συνέβη, οι ροσονέρι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ με τον Ντοναρούμα να… πνίγει το σουτ του Ντάγκλας Κόστα (61’). Ο εφιάλτης της ομάδας του Γκατούζο δεν έλεγε να τελειώσει, αφού σχεδόν στο… καπάκι έγινε και το 3-0 πάλι με δώρο του Ντοναρούμα, αυτή την φορά στον Μπενατιά, που με κοντινό σουτ «καθάρισε» το ματς.

Από εκεί και πέρα τα πάντα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μίλαν προσπάθησε να πετύχει έστω το γκολ της τιμής, όμως η τύχη δεν ήταν ούτε σε αυτό με το μέρος της αφού το λάθος διώξιμο του Ματουϊντί κατέληξε στο δοκάρι. Το… σπάσιμο νεύρων συνεχίστηκε, αφού οι μπιανκονέρι έφτασαν και σε τέταρτο τέρμα το οποίο πέτυχε ο Κάλινιτς (76’) με αυτογκόλ σε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω από κόρνερ. Μέχρι το φινάλε ο χρόνος κύλησε με την Γιουβέντους να κατεβάζει στροφές και τους ροσονέρι να μην έχουν το κουράγιο να παίξουν ποδόσφαιρο.

Γιουβέντους (Mαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Κουαδράδο, Μπαρτσάλι, Μπενατιά, Ασαμόα, Κεντίρα, Πιάνιτς (87’ Μαρκίσιο), Ματουϊντί, Ντάγκλας Κόστα (73’ Ντάγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (83’ Ιγκουαΐν)

Στον πάγκο: Σέζνι, Πινσόλιο, Ντε Σίλιο, Λιχτστάινερ, Ρουγκάνι, Χέβεντες, Άλεξ Σάντρο, Μπεντακούρ, Στουράρο

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκεζ, Κεσί, Λοκατέλι (80’ Μοντολίβο), Μποναβεντούρα, Σούσο (68’ Μπορίνι), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε (62’ Κουτρόνε)

Στον πάγκο: Μάουρι, Αντρέ Σίλβα, Σαπάτα, Αμπάτε, Μπίλια, Μουσάκιο, Στοράρι, Ντοναρούμα, Αντονέλι

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις