Τοιχογραφία Πολύμερου-Σκιαθίτη στις εγκαταστάσεις ΟΕΑ/ΝΑΒ

Η Urbanact στα πλαίσια των εικαστικών παρεμβάσεων της, στην πόλη του Βόλου, σε συνεργασία με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, υλοποίησε μια σειρά τοιχογραφιών για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων των εγκαταστάσεων του Ομίλου, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας του ΟΕΑ/ΝΑΒ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Οι τοιχογραφίες υλοποιήθηκαν από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες Kez και Same84 σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες των εγκαταστάσεων του ΟΕΑ/ΝΑΒ με θεματικές που αντλούνται από το θαλασσινό στοιχείο και τα αθλήματα του υγρού στίβου .

Σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό και την πόλη του Βόλου αποτελεί η μεγάλη τοιχογραφία στην είσοδο του λεμβαρχείου κωπηλασίας του ΟΕΑ/ΝΑΒ των Ολυμπιονικών το 2004 και αθλητών του συλλόγου Βασίλη Πολύμερου και Νίκου Σκιαθίτη.

Οι τοιχογραφίες έδωσαν μια ανάσα φρεσκάδας και ομορφιάς στους χώρους που προπονούνται οι αθλητές και αθλήτριες αλλά και έναν καινούριο χώρο φιλοξενίας για τους γονείς των αθλητών, των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης του Βόλου. Η αισθητική παρέμβαση θα συνεχιστεί με συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης μέσω χορηγών ώστε ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί σύντομα εκτός από πυρήνα του αγνού αθλητισμού και ένα στολίδι της πόλης του Βόλου.