Μπερτομέου: «Δεν νομίζω ότι θα φύγει κάποια ομάδα από την Ευρωλίγκα»

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Σερβίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας δήλωσε –μεταξύ άλλων- πως δεν βλέπει αποχώρηση κάποιας ομάδας από τη διοργάνωση, ύστερα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε για πιθανή επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για την επόμενη σεζόν και η μόνη περίπτωση για να γίνει αυτό είναι να φύγει μία από τις παρούσες ομάδες.

Από ‘κει και πέρα, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας είναι σίγουρος για την εξαιρετική διοργάνωση του φετινού Final Four στο Βελιγράδι, ενώ στο τέλος τόνισε πως η Μόσχα δεν είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει την τελική φάση του 2019.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας στην ιστοσελίδα «novosti.rs»:

Για το αν μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα: «Όπως ξέρετε, οι 16 θέσεις έχουν μοιραστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η μόνη πιθανότητα για να επιστρέψει ο Ερυθρός Αστέρας είναι μόνο εάν μία από αυτές τις ομάδες φύγει από τη θέση της. Κάτι που αυτή την στιγμή δεν μοιάζει πιθανό».

Για το ποια πόλη είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει το Final Four του 2019: «Η Μόσχα ήταν για καιρό υποψήφια, αλλά όπως έχω πει δεν είναι η μόνη. Αυτή την στιγμή, δεν είναι το φαβορί για το 2019. Ελπίζω να ανακοινώσουμε σύντομα τους οικοδεσπότες του 2019 και του 2020».

Για τη διαμάχη με τη FIBA: «Δεν υπάρχουν πολλά νέα πάνω σ’ αυτό το θέμα. Μετά τις πρόσφατες προσπάθειες και συζητήσεις που είχαμε, είναι φανερό ότι η FIBA δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει περαιτέρω, έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου».