Ο Λιούις Χάμιλτον την pole position στο Grand Prix Ισπανίας

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στα… σημεία τον team-mate του Βάλτερι Μπότας και πήρε τη δεύτερη pole position του για φέτος, με τον Φινλανδό να έρχεται δεύτερος και τον Φέτελ τρίτο.

Η αίσθηση που σου δίνει φέτος είναι πως δεν αποτελεί το φόβητρο των προηγούμενων ετών. Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, ανίκητος. Η Φεράρι και ο Σεμπάστιαν Φέτελ μοιάζουν πιο δυνατοί από τον ίδιο σ’ αυτή την αρχή του πρωταθλήματος και ο ίδιος παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη «μάχη». Αυτή, τουλάχιστον, είναι η… αίσθηση.

Γιατί η πραγματικότητα διαφέρει πάρα πολύ: ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και στην Ισπανία κατάφερε να πάρει- μετά από σπουδαία «κόντρα» με τον Μπότας- τη 2η φετινή του pole μετά την Αυστραλία.

Μετά την πρώτη, αμιγώς «ασημένια», σειρά (ο Φινλανδός της Μερσέντες ήταν μόλις 40 χιλιοστά πιο αργός από τον team-mate του), ακολούθησαν οι δύο Φεράρι, με τον Φέτελ ν’ αρπάζει στο τέλος την 3η θέση από τον- 4ο, τελικά- Ράικονεν.

Οι δύο Ρεντ Μπουλ βρέθηκαν στη (συνήθη, μπορεί να πει κανείς) θέση τους με τον Φερστάπεν μπροστά από τον Ρικιάρντο, με τον Μάγκνουνσεν 7ο, τον Αλόνσο 8ο (πολύ καλές κατατακτήριες για τον μαχητή Ισπανό) και τους Σάινθ, Γκροζιάν να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Χάμιλτον, λοιπόν, στο νούμερο 1 για τον αυριανό αγώνα (16:10 η εκκίνηση).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις