Πέφτει η αυλαία στην Α1-Όλα τα σενάρια

Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος της Α1 και κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη της παραμονής με μεγάλο φαβορί να σωθεί τον Κόροιβο και αουτσάιντερ τον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα, ο νικητής του Κολοσσός-Άρης θα μπει τελευταίος στην οκτάδα των playoffs, ενώ τα ματς (κυρίως) ΑΕΚ-Κύμη και Λαύριο-Παναθηναϊκός θα κρίνουν την κατάταξη στις θέσεις 5-7. Αναλυτικά τα σενάρια:

-Για τη μάχη της σωτηρίας: Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος έχει σωθεί μαθηματικά και άφησε Κόροιβο και Πανιώνιο με την αγωνία ως το τέλος. Η ομάδα της Αμαλιάδας μένει οριστικά στην Α1 εφόσον κερδίσει εντός έδρας τα αδιάφορα και καταδικασμένα εδώ και καιρό Τρίκαλα και δεν κάνει ο αδιάφορος Φάρος την έκπληξη στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αν η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου χάσει, τότε υποβιβάζεται. Ο Πανιώνιος για να σωθεί πρέπει να κερδίσει στο Ρέθυμνο και ταυτόχρονα είτε να χάσει ο Κόροιβος από τα Τρίκαλα, είτε αν κερδίσει να περάσει ο Φάρος νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως ο Πανιώνιος μειονεκτεί σε απλή ισοβαθμία με τον ΓΛ Φάρο και σε τριπλή, ενώ ο Κόροιβος μειονεκτεί σε απλή ισοβαθμία με τον Πανιώνιο.

-Για την όγδοη θέση: Τα πράγματα εδώ είναι απλά… Ο νικητής του Κολοσσός-Άρης θα πάρει την όγδοη θέση και θα παίξει στον πρώτο γύρο των playoffs απέναντι στον Παναθηναϊκό.

-Για την κατάταξη 5-8: ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη έχουν από 14 νίκες, με την πρώτη να έχει ένα ματς λιγότερο αλλά αυτό ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού την Πέμπτη. Η ΑΕΚ υπερτερεί του Λαυρίου σε απλή ισοβαθμία, ενώ σε ισοβαθμία Κύμης και Λαυρίου θα μετρήσει το συνολικό goal average αφού έχουν κερδίσει από 13 πόντους στα μεταξύ τους ματς. Αυτή τη στιγμή υπερτερεί το Λαύριο με +93, έναντι της Κύμης που έχει… μηδέν. Πολλά θα κριθούν από το ΑΕΚ-Κύμη της Κυριακής, καθώς με νίκη της «Ένωσης» θα είναι πέμπτη (είχε κερδίσει με 79-77 στη Χαλκίδα).

Η τελευταία αγωνιστική (26η)
Κυριακή 13/5 (17:00)
Λαύριο Megabolt-Παναθηναϊκός Superfoods (ΕΡΤ1)
ΑΕΚ-Κύμη (COSMOTE Sport 6)
Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών (COSMOTE Sport 4)
ΠΑΟΚ-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος (ΕΡΤ1)
Κόροιβος Αμαλιάδας-Τρίκαλα BC Aries (ΕΡΤ1)
Ρέθυμνο Cretan Kings-Πανιώνιος Βίκος Cola (ΕΡΤ1)
Κολοσσός-Άρης H Hotels (ΕΡΤ1)