Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 26ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ για την περίοδο 2017-18, όπου είχαμε την απονομή τίτλου στον Θησέα, που μετά από πολύ καιρό αγωνίστηκε για συμβολικούς λόγους στην φυσική έδρα του, στο γήπεδο Αγριάς, ώστε να εορταστεί  με τους φίλους της ομάδας η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πολλές βραβεύσεις από το παρελθόν είχαμε εκεί, πριν σηκώσουν οι σημερινοί πρωταθλητές την κούπα…
Πλέον για να έχουμε και την τυπική ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΘ, απομένει μόνο μια εκκρεμότητα, η εξ αναβολής αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής Ανθ. Γαζή- Σκιάθου, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (16/5).

Κατά τα άλλα, τυπική υπόθεση ήταν η αναμέτρηση μεταξύ του Θησέα και του Αίαντα Σούρπης, που έγινε μετά από καιρό στη φυσική έδρα του Θησέα στην Αγριά. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 4-0 χωρίς να δυσκολευτούν και φυσικά το μυαλό όλων ήταν στη λήξη του αγώνα και στα τρελά πανηγύρια που θα ακολουθούσαν για τον εορτασμό του πρωταθλήματος, όπως κι έγινε.
Από την άλλη πλευρά ο Αίας προσπάθησε όσο μπορούσε να διατηρήσει την αγωνιστικότητα του και πάλεψε για το γκολ της “τιμής” ως το τελευταίο λεπτό, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες από τις οποίες θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα.

Δεν χωράει κριτική για την αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Δημητριάς, όπου ο Άνθιμος Γαζής υποδέχθηκε το Διαγόρα από τον οποίο ηττήθηκε με 8-0,  με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τέρμα όποτε ήθελαν.
Έτσι η ομάδα του Στεφανοβικείου ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα μεγάλο σκορ, δείχνοντας ακόμη μια φορά την ποιότητα της ως ομάδα.
Από την άλλη οι άνθρωποι του Γαζή έχουν το ηθικό κέρδος ότι ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους μέχρι τον τελευταίο αγώνα, χωρίς να διαλυθούν, αν κι από καιρό είχαν υποβιβαστεί.

Σαρακηνός και Πρωτεσίλαος όλη τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και το ίδιο έκαναν και στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο φινάλε του πρωταθλήματος όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι στο  βοηθητικό του ΕΑΚ, σε μια αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση. Νικητής με 2-1 αναδείχθηκε ο τυπικά γηπεδούχος Σαρακηνός, που ξεπέρασε έτσι στην τελική κατάταξη το σημερινό αντίπαλό του.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η Ακρόπολη,  με νίκη ολοκλήρωσε τη σεζόν, αφού επικράτησε εκτός έδρας επί του Μαγνησιακού με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.
Στο παιχνίδι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι δύο ομάδες έπαιξαν χωρίς άγχος. Όλα τα γκολ  σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Αν και με νεανική σύνθεση,  ο Πύρασος ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, επικρατώντας επί του Παγασητικού με 1-0.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό με πολλές φάσεις και γενικά κράτησε το ενδιαφέρον, αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες κι εν τέλει η χρονιά ολοκληρώθηκε ήρεμα για τις δύο ομάδες, αφού η αναμέτρηση δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της ΕΤΒΑ, εκεί όπου οι δύο ομάδες Πηλέας και Σκιάθος, που πλέον δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έπαιξαν ανοιχτά, χρησιμοποιώντας πολλά νέα παιδιά με σκοπό να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, την τελευταία παρουσία στην Α’ ΕΠΣΘ  για τους γηπεδούχους, αλλά και πολλά παιδιά από τις ακαδημίες για τους φιλοξενούμενους. Το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο των προσδοκιών, αφού σημειώθηκαν συνολικά εννέα τέρματα με τη Σκιάθο να επικρατεί με 4-5, αν και ο Πηλέας είχε βρεθεί να προηγείται με 4-1. Με μια ώρα μετά την προγραμματισμένη ξεκίνησε η αναμέτρηση, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη του πλοίου που μετέφερε την ομάδα της Σκιάθου.

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν η αναμέτρηση που έγινε στην Αγ. Παρασκευή, όπου ο Ηρακλής Β. επικράτησε της γηπεδούχου ομάδας με 1-0,  επιβεβαιώνοντας την καλή φόρμα που είχε τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο δυο ομάδες ισοβάθμησαν στην τελική κατάταξη, με τον Ηρακλή να υπερτερεί λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων, έχοντας δυο νίκες…

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
Αγ. Παρασκευή- Ηρακλής Β. 0-1
Πύρασος- Παγασητικός 1-0
Σαρακηνός- Πρωτεσίλαος 2-1
Πηλέας- Σκιάθος 4-5
Μαγνησιακός- Ακρόπολις 1-2
Θησέας- Αίας
Ανθ. Γαζής- Διαγόρας 0-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Αφαίρεση 3 βαθμών έχουν ο Πύρασος (από το εντός έδρας παιχνίδι με Σαρακηνό) και Ακρόπολη (από εντός έδρας παιχνίδι με Άνθ. Γαζή)
*** Ένα αγώνα λιγότερο έχουν Σκιάθος και Ανθ. Γαζής

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 26η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.

Φινάλε με “τρίποντο” για Ηρακλή… στην Αγ. Παρασκευή
Νίκη με νεαρούς για Πύρασο, επί του Παγασητικού
Χωρίς κριτική… Ανθ. Γαζής- Διαγόρας 0-8
Φινάλε με ανατροπή στο σκορ για την Ακρόπολη
Πολλά γκολ για Σκιάθο και Πηλέα, που αποχαιρέτησε Α’ ΕΠΣΘ
Με νίκη επί του Αίαντα γιόρτασε την άνοδο ο Θησεάς
Νικηφόρο φινάλε για Σαρακηνό, 2-1 τον Πρωτεσίλαο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις